RTV Maastricht – MVV staat na duidelijke overwinning voorlopig in de play-off

MVV boekte vrijdagmiddag een duidelijke overwinning tegen Helmond Sport. De Sterrendragers kenden nauwelijks problemen tegen de Brabanders: 3-0.

De Geusselt was gevuld met ruim 6.500 toeschouwers. Het resultaat van de passepartout-actie van de club die zou moeten leiden tot de voorlopige redding van de Sterrendragers.

De Basri
De bezoekers konden in de zesde minuut al bekomen van hun stoel, toen El Basri na een rebound de bal in het net schoot. Plaatsvervangend directeur Bryan Smeets deed dat echter in buitenspelpositie. Er is dus geen doel. In minuut 22 was de middenvelder weer dichtbij. Maar ook zijn kopbal tegen de lat was buitenspel.

1-0
Een minuut later een reglementair doelpunt. Na een elegante actie van Livramento bleef de bal stil liggen voor Tunahan Tasci, die de bal koeltjes richting doel schoof: 1-0.

Red Matthys
Helmond Sport speelde in de eerste helft weinig samen. Een schot van Marin belandde in de handen van Romain Matthys, die zijn 100ste wedstrijd bij MVV mocht registreren en vooraf gehuldigd werd. Dezelfde doelman moest in de 35e minuut ingrijpen met een hoge bal. Hij verwerkte de bal richting Ludwig, die regelrecht op de verdediger van MVV Aktas mikte. De ruststand was 1-0, omdat ook Ferre Slegers een vrije trap kans kreeg hoog boven het doel.

Grote kansen
Na rust creëerde MVV diverse mogelijkheden voor het tweede doelpunt. Remans (schot van doel) en Souren (volley van doel) waren binnen een minuut heel dichtbij. Ook spits Livramento verscheen met een schot op de lat. De rebound van Slegers werd behendig met zijn voet gestopt door doelman Van der Steen.

2-0
Het verlies kwam MVV bijna duur te staan. In minuut 69 werd Marín tien meter van het doel genegeerd; Hij wees net boven het kruispunt. Een minuut later gebeurde het. Namelijk ten behoeve van Maastricht. Livramento won snel van zijn directe tegenstander en rondde kalm af: 2-0. Tien minuten later draaide Remans de zaken om door een zelf opgelegde strafschop om te zetten: 3-0.

Negende
Door deze overwinning staat MVV, in ieder geval voor een paar dagen, op de negende plaats. Een plek die recht geeft op de play-offs als de ploeg er over anderhalve maand nog staat.