Verdiende nederlaag bij Helmond Sport thuis – Ditishelmond.nl

Helmond Sport heeft vanavond een welverdiende nederlaag geleden tegen koploper Willem II. Na de beginfase maakte de formatie van Bob Peeters het de Tricolores niet moeilijk. De wedstrijd eindigde in het overvolle stadion van GS Staalwerken.

De Helmondse coach besloot de niet helemaal fitte Mees Kreekels op de bank te laten en Doke Schmidt (foto) werd de rechter centrale verdediger. Drie minuten na de wedstrijd was laatstgenoemde betrokken bij een Helmondse doelpoging. De kopbal van Schmidt uit een corner ging echter over het doel van Joshua Smits. Deze Tilburgse doelman had een minuut eerder al een schot gekregen van Martijn Kaars, na een pass van Enrik Ostrc.

Na een kwartier spelen kreeg Helmond Sport opnieuw een kans. Nu was het spits Álvaro Marín die, na goed voorbereidend werk van Ostrc en Kaars, vrij was. De afronding van de Basken was echter ongecontroleerd. De huurling van Atlético Bilbao speelde vanavond onder het gemiddelde en kon geen extra dreiging vormen voor de Tilburgse verdediging.

Halverwege de eerste helft lieten de gasten zich voor het eerst zien. Thijs Oosting probeerde het vanaf vijftien meter buiten de bocht. Aanvaller Jeremy Hilterman miste tien minuten later een kans om het Tilburgse doel te openen. Zijn eigen succes behaalde hij echter niet vlak voor het doel.

Willem II neemt aan het eind van de eerste helft afstand

De individuele categorie van Ringo Meerveld liet Helmond Sport achter zich. Bram van Vlerken slaagde er niet in zijn dribbel te stoppen of zijn schot te blokkeren. Vervolgens ging de bal via de binnenkant van de paal het doel in (39′;0-1). In de blessuretijd kreeg Thijs Oosting, volkomen afstandelijk, de mogelijkheid om de voorsprong van Tilburg te verdubbelen (45’+2;0-2).

Na rust keerden beide Helmondse vleugelspelers niet meer terug. De geblesseerde Botos werd op de rechtsback vervangen door Arno Van Keilegom. Ook Joseph Amuzu, die vooral op de linkerflank de bal verspeelde, bleef achter de kleedkamer. Verdediger Joeri Schroijen trok in de aanval en invaller Bryan van Hove werd de nieuwe linksback. Schroijen zou een kwartier later worden vervangen door de net achttien geworden Tarik Essakkati.

Balbezit levert geen kansen op

Helmond Sport had in de tweede helft meer balbezit dan de bezoekers, maar kon nauwelijks iets creëren. Het gevaarlijkste moment kwam toen een Tilburgse verdediger de voorzet van Bryan van Hove richting zijn eigen doelman verdedigde. Doelman Joshua Smits kon een eigen doelpunt voorkomen. Het voorkwam ook dat de spanning terugkeerde in de wedstrijd. Ook Wouter van der Steen voorkwam een ​​eigen doelpunt na een kopbal van Doke Schmidt. Op dat moment (in blessuretijd) was echter al duidelijk dat Helmond Sport voor de vierde keer op rij een thuiswedstrijd tegen Willem II ging verliezen.

Door deze nederlaag en de resultaten op de rest van de velden kan Helmond Sport beetje bij beetje aan een langere vakantie denken. Ze staan ​​nu vier punten achter voor een play-offplaats met nog een aantal lastige (uit)wedstrijden voor de boeg. Aanstaande vrijdag kunnen rood en zwart tegenover elkaar staan ​​in Maastricht, waar de rivaal MVV is.

In de rij gaan staan: Wouter van der Steen; Bram van Vlerken, Doke Schmidt, Pius Krätschmer, Joeri Schroijen (61′ Tarik Essakkati); Enrik Ostrc, Michel Ludwig (67′ Mohamed Mallahi); Giannis-Fivos Botos (46′ Arno Van Keilegom), Martijn Kaars, Álvaro Marin (84′ Håkon Lorentzen), Joseph Amuzu (46′ Bryan van Hove).
Rood Geel: Nee.
Op de bank en niet gewisseld: Mees Kreekels, Michael Chacón, Elmo Lieftink, Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Flor Van den Eynden, Lucas Vankerkhoven, Peter van Ooijen, Anthony van den Hurk, Mohammed Amin Doudah en Ramón ten Hove.

Wedstrijdverslag (bewerkt) van Helmond Sport: Roland Robinson.