DONK alleen in het hoofd – ZoGouds.nl

Dankzij een knappe 3-0 overwinning op EMM’21 is DONK opnieuw de enige leider. Gouwenaars had slechts 25 uitstekende minuten nodig om de fusieclub op de knieën te krijgen.

Rabobank

bevroren veld

De wedstrijd was een vervolg op de wedstrijd die twee weken geleden al na 10 minuten werd gestaakt toen bleek dat verder spelen op het gladde, ijskoude veld te gevaarlijk was.

Vooraf was EMM’21 een gevreesde tegenstander. Het lag nog vers in het geheugen dat de bezoekers na een 0-1 nederlaag DONK in Gouda met de staart tussen de benen hadden verlaten.

Nu werd al snel duidelijk dat zich een heel ander scenario zou ontvouwen.

Vanaf het begin domineerde DONK het middenveld en maakte regelmatig gevaarlijke runs langs de flanken. De gehavende EMM’21 bood er weinig voor terug.

Het was dan ook geen verrassing dat DONK op de officiële lijst van 22 stonddeze nam een ​​minuut lang de leiding.

Het voorwerk werd uitgevoerd door Jordy de Jong. Met een uitstekende slide zette hij een prachtige aanval in die uiteindelijk werd afgemaakt door Roy van der Graaf, 1-0.

zoals kippen

Drie minuten later kon de thuisploeg weer juichen. “Appie” Kaïssy lanceerde Jeroen Borsboom met een mooie pass. De spits gaf de bal door aan Roy van der Graaf, die doelman Jari van Veen van dichtbij aantrof. De oplettende Levi van Houten schoot de bal echter snel via een verdediger in het vijandelijke doel, 2-0.

Na een reeks hoekschoppen die geen enkel gevaar opleverden, deelde DONK de 35deze minuut de genadeslag. EMM’21-verdediger Nadal Wesselman raakte per ongeluk de hiel van Bas Houdijk, die binnen de beruchte linies oprukte en een pass had gekregen van Werner Overkamp. Scheidsrechter Erik de Winter twijfelde er niet aan en plaatste de bal op de stip. Jeroen Borsboom leverde een feilloos oordeel af: 3-0.

EMM’21 bood er weinig voor terug. Job Mooren schoot vanuit een lastige positie in het zijnet, maar daar bleef het bij. DONK was dichter bij de 4-0. Een goed afstandsschot van Werner Overkamp werd echter knap gepareerd door doelman Jari van Veen.

Kort voor rust viel Job Mooren zijn tegenstander Mike Sluijter aan in een verder uiterst sportieve wedstrijd. De spits had het geluk dat scheidsrechter Erik de Winter de rode kaart op zak hield en genoegen nam met een gele kaart. Dat ook Mike Sluijter een gele kaart kreeg omdat hij te heftig reageerde op de emotie in de ogen van de uitstekende hoofdscheidsrechter was wel even wennen.

gekozen pad

Wie verwachtte dat DONK in de tweede helft op de ingeslagen weg verder zou gaan, kwam bedrogen uit. Het is waar dat het team in 48 terechtkwamdeze Een minuut na een uitstekende aanval was er nog een kans om de voorsprong te vergroten, maar het schot van “Appie” Kaïssy” ging centimeters naast.

Daarna trok DONK zich wat terug, maar hield de organisatie strak onder controle. De EMM’21 op zijn beurt intensiveerde zijn spel in de wetenschap dat het ook op miraculeuze wijze een schijnbaar onherstelbare achterstand in de laatste wedstrijden had overwonnen.

Na het schot van Job Mooren was het een gemakkelijke prooi voor DONK-doelman Bas van der Eem, de bezoekersdeze minuut zijn eerste echte kansen. Maar eerst was het de gespierde achterkant van Jeffrey van Dam die een gevaarlijk schot wist te stoppen en seconden later stopte doelman Bas van der Eem vakkundig een goed schot van Joey van der Geest.

Vervangingen

Nadat beide ploegen wissels hadden aangevraagd, waren de weinige kansen in de tweede helft vooral van DONK. In de jaren ’70deze In de minuut was Roy van der Graaf weer dicht bij het doel na een intelligente aanval over veel chips. Doelman Jari van Veen redde echter knap. Zes minuten later wist ook Jeffrey van Dam het net niet te vinden na goed voorbereidend werk van Levi van Houten en invaller Jason Sriwaren.

Er was nog één kans en die was voor EMM’21. Joey van der Geest kopte uitstekend tussen de palen, maar doelman Bas van der Eem liet zich niet van de wijs brengen. Het werd 3-0.

Kortom een ​​prima overwinning voor DONK, dat VUC en HVV nu respectievelijk op twee en drie punten plaatst.

Aanstaande zaterdag gaat de trotse kopman op bezoek bij het altijd lastige FC Oudewater.

Heb je nieuws?  Stuur ons een whatsappje!

Heb je nieuws? Stuur ons een whatsappje!