Sterk Purmersteijn verrast Ajax-kopman

AMSTERDAM – Purmersteijn liet zaterdag opnieuw zijn beste elftal zien door koploper Ajax een verdiende nederlaag toe te dienen op De Toekomst. De ploeg van coach Mo el Bouziani was dit seizoen behoorlijk wisselvallig, maar de 3-1-zege in Amsterdam was een koopje. Dankzij de overwinning zijn de Purmerends medekoploper in het derde seizoen van de Vierde Divisie.

Ajax-fans waren thuis favoriet, maar dat lukte niet tegen Purmersteijn, die met de aanval van Hicham Lechkar, Omar Nait Aicha en Danyl Plasmeijer voor de nodige dynamiek en veel afwisseling wist te zorgen. De Ajax-defensie raakte in de war en zag Lechkar halverwege de eerste helft de bal prachtig in de hoek krullen. Voor rust was de stand al 0-2, toen verdediger Carlos Opoku een voorzet van de sterke Timo Polman achter zijn eigen doelman afweerde.

Als de thuisploeg nog een plan had voor de tweede helft, konden ze dat snel terzijde schuiven, want nog geen twee minuten na de start wist Nit Aicha wel raad met het voorbereidende werk van Rachad Madi: 0-3. Ondanks dat Jordi Bitter opnieuw scoorde, bleef Purmersteijn daarna gefocust, al was de tweede gele kaart van Nathan Sibilo in de finale een kleine smet op de glorieuze overwinning.