Dames Polaris hebben geen overtuiging in Tilburg

De Polaris dames kenden afgelopen zaterdag een lastige wedstrijd tegen Volley Tilburg. Mochten ze winnen, dan zou er via PD-wedstrijden tegen de Tilburgers, die een lagere plek in het klassement innemen, een grote stap richting promotie gezet kunnen worden. Maar de dames van Tilburg maakten hier een einde aan. Het resultaat was een 3-1 overwinning.

De Helmonden stonden de hele eerste set op achterstand. Polaris kon de druk van de Tilburgse dienst niet aan. Halverwege de set kwam Polaris terug dankzij een goede service van Anouk Vorselaars en een killblock van Fieke Vlamings. Dit was echter niet genoeg om de set te pakken, die met 25-18 naar de thuisclub ging.

In de tweede set verdedigde Polaris goed, de verdediging en passing waren beter op orde en de lange rally’s eindigden op een winnende manier. Dit gaf de ploeg het nodige vertrouwen en de voorsprong kon nog verder worden uitgebouwd. Fleur Korbijn wist uiteindelijk met een goede tactische bal de set te winnen, 21-25 en een score van 1-1 in sets.

Keerpunt in de derde set

In de derde set zette Polaris deze actie voort. Febe van de Reek wist met haar goede service direct druk te zetten op haar tegenstander en zo een 9-13 voorsprong te nemen. Daarna was het afgelopen en nam Volley Tilburg de set over. Polaris kon de druk van de dienst van Volley Tilburg niet meer weerstaan. En toen de pass kwam, overtuigde de aanval niet. Hierdoor konden de Tilburgers 6 punten op rij scoren: 25-13.

Polaris gaf echter niet op en kwam opnieuw tot een rally in de vierde set. Dankzij goed blokwerk van Suzy Naus kwam de ploeg op een 17-20 voorsprong. Maar opnieuw kreeg Polaris later problemen. En opnieuw konden de dames het niet volhouden in de wedstrijd. Volley Tilburg was beslissender en maakte de set af met 25-21 en pakte de overwinning met 3-1.

Weinig promotiemogelijkheden.

Door het wegvallen van concurrenten Vocala en VC Weert zijn de kansen op promotie nog niet voorbij, maar de ploeg van coach Ellen van Bree heeft het heft niet meer in handen.

Na een vrij paasweekend neemt de ploeg zaterdag 6 april opnieuw revanche tegen Landgraaf, waar om 19.00 uur thuis gespeeld wordt.

Verslag (bewerkt) en foto’s via VC Polaris.