Overwinning in Helmond Sport functioneel trainen in Gemert

Kevin Hofland zal niet ontevreden terugkijken op de trainingswedstrijd van gistermiddag tegen vv Gemert. Met een jonge ploeg in vernieuwingsfase won Helmond Sport van eersteklasser Gemert met 0-2. Het enige minpunt was de terugtrekking van Ostrc in de eerste inning vanwege een enkelblessure.

De overwinning was niet hoog. Helmond Sport laat vooral zien dat het een ploeg in opbouw is. Maar het kan ook niet anders nadat de club deze zomer afscheid nam van zeventien spelers. Inclusief Chacón en Lieftink, die buiten de plannen van Hofland vallen. Helmond Sport begon vandaag met drie nieuwe spelers en 3 jeugdspelers in de basiself. Nieuwkomer Pachonek betrad halverwege de eerste helft het veld. Onesime Zimuanga was afwezig, net als de langdurig geblesseerden Van den Eynden, Ludwig en Doudah.

Helmond Sport begon met veel energie aan de wedstrijd. Lennerd Daneels schoot de bal uit een vrije trap in de derde minuut achter de doelman van Gemert Okonkwo, 1-0. Het leek een voorbode van vele doelpunten, maar toch had Helmond Sport moeite om door de harde verdediging van Gemert heen te breken. Helmond Sport had het voordeel, ze bleven in de eerste helft aandringen, maar de grote kansen bleven uit. Zonder een moment te tellen; Halverwege de eerste helft kreeg de ploeg van Hofland een corner na een goede actie van Mallahi. Na de corner duwde Mallahi zelf de bal die van buiten de zestien viel opnieuw achter Okonkwo, 0-2.

Struisvogel letsel
In de tweede helft kwam Gemert steeds meer in actie. Aanvankelijk drong Helmond Sport aan op Mallahi en Daneels, maar veel gevaar leverde dat niet op. In de 54e minuut moest Ostrc de wedstrijd verlaten, hij kon niet verder vanwege een enkelblessure. Omdat de reserveploeg op een zijveld moest opwarmen duurde het enige tijd voordat hun invaller kon invallen. Ondertussen kreeg Gemert een dubbele kans tegen de tien Helmonders. Toen de vervanger van Ostrc klaar was, maakte Hofland van de gelegenheid gebruik om nog eens zeven spelers te vervangen.

Vervolgens verscheen Helmond Sport met een verfijnd jeugdteam op het veld. Doordat Gemert ook veel wijzigingen had doorgevoerd, daalde het niveau van de wedstrijd flink. En hoewel Gemert zich in deze nieuwe situatie op het veld meer opdrong, kwam invaller Kevin Aben nauwelijks in de problemen. Helmond Sport kwam dankzij Mallahi twee keer dichter bij de 0-3. In de 78e minuut ging het alleen naar doelman Tielemans. Zijn schot ging echter recht op doelman Gemert. En in de laatste minuut testte hij Tielemans vanop afstand. Die bal werd door de doelman naast geraakt, waardoor de eindstand 0-2 werd.

Deze wedstrijd was vooral positief voor de nieuwkomer Daneels en de jeugdige Arnouki. Daneels was de gevaarlijkste speler en rookie Arnouki speelde alsof hij al jaren in de verdediging van Helmond stond. De centrale verdediger Scholz en Pachonik maakte ook een solide indruk in het hart van de verdediging. Het enige wat Helmond Sport te verwijten valt, is dat zij hun dominantie niet konden uiten in grote kansen of doelpunten. Duidelijk is dat Helmond Sport nog steeds niet genoeg kwaliteit onder jonge talenten heeft om hun ambities kracht bij te zetten.

(Foto: Kevin Hofland, door Wim van de Broek)