Lelystadse zwemmers schitteren tijdens jaarlijkse finale in Dordrecht

Vijf jonge zwemmers van Batavia Swim uit Lelystad namen zondag deel aan de jaarlijkse finale in Dordrecht, een onofficieel Nederlands kampioenschap voor de jongste zwemmers.

Het is een prestatie op zich om hiervoor in aanmerking te komen en daarom is het bijzonder dat zoveel Batavia Swim-zwemmers hebben kunnen meedoen. Per geboortejaar strijden de 24 beste zwemmers van Nederland tegen elkaar in een 50 meterbad.

De deelnemers aan de Batavia Swim waren Aleysa, Brayden, Dinand, Milan en Thomas. Ze begonnen 18 keer samen. Moreno was reserve op de 100 meter schoolslag, maar mocht dit keer niet starten.

Aleysa en Dinand zwommen drie keer en verbeterden elk twee persoonlijke records. Brayden startte vier keer en zwom vier persoonlijke records, wat hem een ​​indrukwekkende vierde plaats op de 100 schoolslag opleverde.

Thomas en Milan wisten het podium te bemachtigen. Milan eindigde als tweede op zowel de 200 meter wisselslag als de 100 meter schoolslag en nam twee zilveren medailles mee naar huis. Thomas behaalde de eerste plaats op de 100 meter schoolslag en ontving een gouden medaille. Bovendien eindigde Milan als vierde op de 100 meter rugslag en Thomas als vierde op de 200 meter individuele wisselslag. Thomas en Milan stonden samen op het podium, een bijzonder moment voor de jonge zwemmers.