Terry van Steenbergen brengt Heeswijk in blessuretijd naar play-offfinale – Veghel Advertising | Stadskrant Veghel

Voetbal
63 keer gelezen

HEESWIJK | VV Heeswijk wint thuis met 2-1 in de slotseconden van HVV Helmond. Voor de tweede keer op rij pakt Heeswijk de overwinning op sportpark De Balledonk. Volgende week wacht de laatste ronde om de overleving in de tweede divisie te versterken. “We zaten helemaal niet in de wedstrijd”, erkende coach Mark Strik.

Door: Ciske van Pinxteren

Veel volgers waren vanuit Helmond overgekomen. Zij ondersteunden de bezoekers met veel lawaai en een megafoon. HVV begon goed. In de eerste tien minuten gingen twee grote kansen verloren. De 0-1 was onvermijdelijk. In de dertiende minuut volgde een lage voorzet. Heeswijk moest de achterstand goedmaken. In tegenstelling tot vorige week wist de thuisploeg weinig controle over de bal te krijgen. De passes waren niet zuiver en er vielen, afgezien van een vrije trap van Terry van Steenbergen, geen schoten op doel. HVV ging met een terechte voorsprong de rust in. De broers Sven en Jens van Lieshout kwamen in de tweede helft binnen de lijnen om Heeswijk meer smaak en venijn te geven. Heeswijk kwam steeds dichter bij het vijandelijke doelgebied. Mark Dobbelsteen kreeg in de 64e minuut een grote kans om de gelijkmaker te scoren. De Helmondse doelman redde de dag. De jonge aanvaller Tjeu Dortmans kwam als invaller in het veld om iets te forceren. Ries van Alebeek kreeg na een rebound uit een corner de mogelijkheid om in een open doel te schieten. Hij schoot net over een lastige volley heen. HVV Helmond begon meer tijd te verspillen en de grenzen te verleggen. Ook Sven van Lieshout speelde met vuur bij de ploeg van Heeswijk en kreeg een gele kaart. De bezorgdheid onder het lokale publiek groeide. Kan Heeswijk het tij nog keren? Ja, het antwoord kwam in de 88e minuut. Aanvoerder Sten van den Berg kopte met een kopbal de stand op 1-1 na een vrije trap van Stef Adank. Drie minuten later kreeg HVV een kans van honderd procent. De tweede doelman, Ard Groenendijk, haalde de bal uit het doel en voorkwam een ​​late achterstand. Nog geen minuut later gaf Dortmans de bal door aan Terry van Steenbergen. De spits schoof de bal in het net en bezorgde Heeswijk de overwinning. Zijn gele kaart voor het uittrekken van zijn shirt betekent geen schorsing. “Anders had ik zijn nek verdraaid, haha. Hij sloeg vandaag maar één bal goed, maar het was wel de belangrijkste”, aldus coach Mark Strik.

‘Wij zaten helemaal niet in de wedstrijd’
Volgens Strik wist Heeswijk voorwaardelijk dat de HVV niet in topvorm was. Zijn team faalde in de eerste helft. Strik: “Wij waren minder sluw en energiek dan zij. Ik denk niet dat we ondanks de tweede helft hebben laten zien hoe goed we kunnen voetballen. “Wij waren helemaal niet in de wedstrijd.” Over geluk mag Heeswijk niet klagen. In zekere zin eisen ze echter ook geluk. “Als team zijn we het hele seizoen bij elkaar gebleven en hebben we een positieve instelling behouden in goede en slechte tijden. We raakten in gevecht.” Volgens Strik gaf een aanvaller van HVV Sven van Lieshout een kopstoot, maar de scheidsrechter die floot merkte dat niet op. “Het was een totale kopstoot. Sven heeft een blauwe vlek op zijn hoofd.” Vorige week was Rick Schouten de doelman. Hij was vandaag afwezig. “Ard speelde goed en redde ons op het einde.” Heeswijk bereidt zich zonder blessures voor op de apotheose van het seizoen.