Zaandijk heeft een nieuw vlaggenschip | Al het nieuws uit Zaanstad

De Zaandijkse vrouwen, die nipt naast het kampioenschap in de tweede divisie verkeerden, speelden zondag 2 juni op een neutraal veld in Hoogland tegen eersteklasser Beuningse Boys. Zaandijk begon heel goed, hij oefende alle druk uit en de passes waren op maat. De vrouwen uit het Gelderse Beuningen lieten geen moment onbenut.

Feitelijk was de wedstrijd binnen een kwartier beslist. Twee minuten later scoorde Amber Tania, door de verdediging te verslaan en de doelman te omzeilen. En kort daarna passeerde Tania behendig de doelman tussen de benen. Toen Betül Kurt, die het middenveld domineerde, de doelman vanuit een onmogelijke hoek verraste, kon het Zaandijkse publiek even achterover leunen. De 4-0 van Tania, na een diepe pass van laatste speelster Lisa Klinkenberg, kwam nog voor rust.

Het tweede deel werd een procedure. Zaandijk had zelfs duidelijker tot de dubbele cijfers kunnen komen. Het werd pas 5-0 dankzij een afgemeten schot van Kurt.