Uitslag Heeswijk mikt thuis op play-off finale – Reclame Veghel | Stadskrant Veghel

Voetbal
46 keer gelezen

HEESWIJK | VV Heeswijk versloeg RKSV Heer op eigen veld met 3-0 in de tweede ronde van de play-off. Een overwinning op het Ballendonk Sportpark was nodig om door te gaan naar de derde ronde en degradatie te voorkomen. Deze week speelt Heeswijk weer thuis tegen HVV Helmond.

Door: Ciske van Pinxteren

Ries van Alebeek scoorde in de derde minuut het eerste doelpunt. Met de voorsprong in handen domineerde Heeswijk vrijwel de gehele eerste helft. Coach Mark Strik zat na de 1-0-voorsprong rustiger dan normaal op de bank. “Een snelle openingstreffer overkomt ons niet zo vaak. We zijn iets relaxter aan de wedstrijd begonnen, al hadden we meer moeten scoren.” Doelman Rick Schouten moest in de slotfase voor rust nog twee reddingen verrichten. Heer miste een rebound voor het open doel. Heeswijk stond in de tweede helft onder druk. Terry van Steenbergen stuurde in de 64e minuut met een 2-0 voorsprong een golf van opluchting door de overvolle tribunes. Jens van Lieshout miste vervolgens de kans om de wedstrijd volledig te beslissen. Heeswijk had deze week strafschoppen geoefend. Heeswijk dacht in de 79e minuut te scoren toen de scheidsrechter een overtreding in het strafschopgebied floot. De strafschop voorkwam daarmee de 3-0. Van Steenbergen ging achter de bal staan, schoot en zag tot zijn verbazing dat de doelman zijn schot stopte. Van Lieshout miste vervolgens de rebound in het open doel. Een Maastrichtse aanvaller duwde zijn rivaal uit Heeswijk opzichtig tegen de grond en gooide de bal vervolgens in zijn gezicht. Dit onsportieve gedrag werd door de scheidsrechter beloond met een rode kaart. Invaller Tjeu Dortmans sloot de score in de 85e minuut af met 3-0: “Tjeu is onze Maradona, haha. Wat mij het meest opviel was dat we niet goed aan de tweede helft begonnen. Uiteindelijk blijft zo’n wedstrijd een loterij.” Doelman Rick Schouten hield de nul. Schouten: “Ik denk dat dit de leukste spellen zijn om te spelen. De spanning van de play-offs, de bezoekers uit Maastricht en onze thuisfans. “Het is goed om de nul te houden.”

spannende loterij
Daarom kan de verdediging van Heeswijk vanaf de eerste hindernis op weg naar overleving zelfverzekerd zijn. Aanvallend presteerde Heeswijk niet goed in de competitie met slechts 23 doelpunten in 24 wedstrijden. Max Sluiter, Jens van Lieshout en Terry Steenbergen zijn spelers die doorgaans doelpunten kunnen maken. HVV Helmond eindigde als derde in 3C en won vorige week met 2-5 van Groesbeekse Boys. HVV scoorde de meeste doelpunten in 3C, maar kreeg ook 38 doelpunten tegen. Voor Heeswijk is het doorslaggevend. Wie wint deze spannende loterij?