Prinses Irene scherpt messen tegen VV Bruheze – Veghel Reclame | Stadskrant Veghel

Voetbal
53 keer gelezen

NISELRODE | Prinses Irene reist af naar Helmond om in de tweede divisie te strijden voor overleving in de halve finales van de play-offs. Vorige week won Prinses Irene na verlenging met 4-1 van VV Eijsden. Twee wisselspelers scoorden drie van de vier doelpunten. Wie worden de gouden schilden van Nistelrodese voetbaltrots tegen Bruheze?

Door: Ciske van Pinxteren

Prinses Irene kwam tegen Eijsden op achterstand na een individuele fout. Oranje-wit ging met een achterstand de rust in. Gijs Toonen en Tim van den Brand kwamen in de zeventigste minuut in het veld. In de 72e minuut scoorde Toonen de 1-1. Met die score gingen beide teams naar de verlenging. Prinses Irene deed haar best. Gijs Toonen gaf de bal door aan Silas van de Goor en hij gaf een lage voorzet aan Tim van den Brand om er 2-1 van te maken. In de tweede helft van de verlenging scoorde Toonen de stand op 3-1. Guus Elbers scoorde in de laatste minuut de 4-1. Coach Ton Berens heeft een gouden doffer. “Bij de rust gaf ik aan dat we verder moesten voetballen, wat we voor de rust even vergaten. De wissels verliepen goed. De overwinning is dik verdiend. Ook wordt erkend dat dit slechts een eerste stap is in de richting van wetshandhaving. Volgende week moeten we er weer staan, maar we zijn blij met de prestatie van deze ploeg.” Johan van Lierop is de topscorer van Bruheze, met negentien doelpunten. Robin Kemper en Emre Bars zijn andere spelers met scoringspotentieel om naar te kijken. Bruheze eindigde als tweede in 3C. Prinses Irene eindigde als tiende in 2D en verloor de laatste drie wedstrijden van de competitie. Ton Berens verving Joost Janssen na de eerste seizoenshelft als interim-coach. Kan Prinses Irene de rechtshandhaving een stukje dichterbij brengen door Helmond te winnen?