HC Voorne is geen partij voor Gouda – Reclame Hellevoetsluis | grote hellevoet

Sport
157 keer gelezen

Gouda – De hockeyers van HC Voorne verloren met 4-1 (2-0, 0-0, 0-1, 2-0) van titelkandidaat Gouda. HC speelt zondag thuis tegen Wateringse Veld en zal moeten winnen om ook maar een kleine kans te hebben om te overleven in de derde divisie.

HC Voorne stond al na drie minuten spelen op een 1-0 achterstand door een verdedigende fout. Terwijl de Hellevoetsen met kansen het tij probeerden te keren, maakte Gouda halverwege het eerste kwart met een snelle vrije trap de 2-0. In het tweede kwart werd Myke Grijzenhout met geweld neergeslagen, waardoor coach Henry Penders om een ​​verhaal ging vragen en tot ieders verbazing met een rode kaart van het veld werd gestuurd. ”Ik heb op een beleefde manier mijn mening gegeven. Ik kreeg daarvoor een rode kaart en verliet zonder commentaar het veld en vroeg waarom”, aldus Henry Penders, die het een te harde beslissing van de scheidsrechter vond. HC Voorne zette steeds meer druk op en werd beloond met een doelpunt van junior A Chris Akersloot: 2-1 De ploeg van Henry Penders kreeg zelfs kansen op een gelijkspel, maar de twee strafcorners werden gemist en Julia de Groot schoot richting doelman Gouda intensiveerde haar spel in het laatste kwart en eindigde uiteindelijk op 4-. “We gaan er zondag alles aan doen om Wateringse Veld te verslaan.”

HC Voorne: Daphne Vroegh; Myke Grijzenhout, Amber Moerland, Jada Dreischor, Linsay Släter; Juliette van den Berg, Daisy Boers, Sanne Moerland; Julia de Groot, Seffie Bakker, Chayenne van Rossen. Ook Chris Akersloot en Bente Paauwe kwamen in actie.