Dames 1 Sprint wint Brabant Cup; ‘Mooie afsluiting met en voor vertrekkend coach Marcel Iddink’

Met een 22-15 overwinning op Swift-Helmond werd het damesteam 1 van de HV De Sprint uit Deurne vorige week uitgeroepen tot winnaar van de finale van de Brabantse regiobeker. De ploeg ziet met en voor vertrekkend coach Marcel Iddink een mooie afsluiting van het seizoen.

De wedstrijd in Etten-Leur begon met een doelpunt van Sanne Kuijpers: 1-0. Swift kon vroeg in de eerste helft het doel niet vinden, mede door de goede keeperskwaliteiten van Marieke Berkers. De ruststand was 10-4 in het voordeel van de Deurne dames.

De Sprint begon sterk aan de tweede helft met enkele snelle tegenaanvallen. Hierna raakte Swift ook met verschillende breaks het net. Gelukkig voor De Sprint werd er een goede marge behaald en wisten de dames uiteindelijk met ruime voorsprong te winnen. Kim van de Heuvel scoorde het meeste en maakte ook alle strafschoppen.

Na het laatste fluitsignaal stond de eindstand 22-15 op het scorebord en konden de Sprint-fans, die in een goed gevulde personenauto reden, de spelers aanmoedigen. Toen werd de beker in ontvangst genomen. De overwinning werd gevierd tijdens de terugreis met de bus en later in het centrum van Deurne.