ZSV breekt in stijl los door Geldrop te verslaan (5-0)

Deze ronde was vooraf enorm spannend. ZSV had een overwinning nodig om veilig te kunnen spelen, Geldrop had een puntendeling nodig en NWC beschikte over dezelfde referenties als de geelzwarten. Toen scheidsrechter Van de Corput voor de rust floot, was de spanning al flink afgenomen. ZSV en NWC namen een ruime voorsprong, waardoor Geldrop praktisch veroordeeld werd om in de play-offs te spelen en uiteindelijk met 5-0 verloor van de ploeg van Zeilberg.

Het wedstrijdverslag van Martien van Rijt

Wat na bijna tien minuten vooral opviel was wat er uit de bank van de gasten kwam. Uit het commentaar op vrijwel alle beslissingen van de scheidsrechter en de assistent bleek dat er veel spanning bestond onder de groenwitte staf. In de tiende minuut toonde Rick Leenders terecht de gele kaart en even later was er een uitgelezen kans voor de bezoekers. Aanvoerder Wouter Verstraaten kopte uit een hoekschop raak.

Angst
ZSV had het tempo te langzaam bepaald en leek met een zekere angst te spelen. Na een kwartier was er een gele kaart voor Stan Adriaans die Davy Althuizen betrapte. De vrije trap, genomen door het slachtoffer, belandde in de barrière. Tien minuten later viel het doelpunt, na een prachtige aanval van de thuisploeg! Op de helft van het veld van de tegenstander ontving Davy Althuizen de bal. Hij checkte, zag Stan van Helmond diagonaal rennen en de bal perfect doorgeven. Van Helmond aarzelde geen moment en scoorde wonderwel: 1-0!

Geldrop was de weg kwijt en ZSV ging goed door. Twee minuten na het doelpunt volgde opnieuw een uitstekende aanval die door Lynden Renfrum ten koste van een overtreding en een gele kaart werd geneutraliseerd. De vrije trap werd binnengekopt door Davy Althuizen en daarmee werd het 2-0! Na een half uur zorgde een onzeker optreden van Ruud van der Vrande voor gevaar, maar tot zijn opluchting verdween de bal over de naamlijn.

Geel
De 2-0 zorgde ervoor dat coach Marco van den Braken de eerste wissel voor de bezoekers doorvoerde. Veel veranderde dat niet, want Davy Althuizen nam, na “een rondje hekwerk” om de tackles te ontwijken, een vliegend schot dat vlak op het kruispunt verdween. En amper enkele minuten voor rust werd Davy Althuizen opnieuw het slachtoffer van een zware overtreding die een gele kaart opleverde. Hierdoor stond vrijwel de gehele Geldrop-verdediging op scherp. Bij de rust stond het 2-0!

De tweede helft begon zonder Rick Leenders en mogelijk speelde zijn gele kaart ook een rol. Zijn vervanger was Marco Manders. Al na vijf minuten in de tweede helft kwam een ​​prachtige ZSV-aanval tot hetzelfde einde! Voorzet vanaf rechts van Thijs Meulendijks die Stan van Helmond perfect afrondde bij de tweede paal: 3-0! Na een uur spelen stond Bob van de Ven ineens alleen voor doelman Leon Thijs. De doelman van ZSV draaide met een uitstekende reflex de weddenschap om.

nog geler
Kort daarna verliet Jordi van der Heijden geblesseerd het veld; hij werd vervangen door Remco Peggen. Kort daarna volgde een gele kaart voor Thijs Meulendijks, wat de kwaliteit van het shirt van zijn concurrent op de proef stelde. Met nog twintig minuten te gaan werd Stan van Helmond duidelijk onterecht bestraft. Omdat hij op doel bleef schieten, kreeg hij een gele kaart. Een paar minuten later was de wraak van Stan van Helmond zoet: hij was opnieuw degene die na een belangeloze voorbereiding van Koen Kuunders de 4-0 scoorde. Toen kwam Luuk Engels Davy Althuizen halen, moe van de strijd.

Er waren nog twaalf minuten te gaan en de doelpunten werden steeds beter! Remco Peggen rondde prachtig af na knap werk van Luuk Engels: 5-0! Vier minuten later verving Thijs Maas Dirk van Limpt en maakte Tim van der Steijn een publieke wissel voor hattrickscorer Stan van Helmond mogelijk. Hij kreeg een welverdiend applaus! Koen Kuunders speelde tegen enkele mensen in de zestien, maar vergat te scoren. Ook Thijs Meulendijks verzuimde in de rebound te scoren. Toen de officiële speeltijd voorbij was, floot scheidsrechter Van de Corput. De geel-zwarten hebben zich uitstekend hersteld en volgend seizoen spelen zij ook in de tweede divisie!