Opnieuw een prijsvraag voor DONK – ZoGouds.nl

Voor het derde jaar op rij wist DONK de play-offs te bereiken voor promotie naar de eerste divisie. In moeilijke omstandigheden had de natuurgrasvloer het zeker zwaar te verduren door de hevige regenval van de afgelopen dagen, EMM’21 won in Roelofarendsveen met 0-2.

Rabobank

Hercompetitie

EMM’21 had nog maar één punt nodig om de gevreesde play-off te ontlopen, maar het blijft voorlopig in de wachtkamer omdat de wedstrijd tussen CSW en RCL werd afgelast.

DONK kon eindelijk weer terecht bij Bas Houdijk. Mike Sluijter was er ook bij, al was de ervaren verdediger niet fit om de hele wedstrijd te spelen. Lars Honkoop verving hem goed.

Al in de eerste minuut kreeg EMM’21 een vrije trap op zo’n achttien meter van het doel van Gouda. Het schot van aanvoerder David Vermeer werd echter knap gered door doelman Bas van der Eem.

DONK maakte vijf minuten later zijn aanwezigheid voelbaar. Bas Houdijk kon echter de voorzet van Roy van der Graaf niet bereiken.

In de elfde minuut was DONK dicht bij het eerste doelpunt. “Appie” Kaïssy stuurde een droompass rechtstreeks naar het hart van de EMM’21-linies, waardoor Roy van der Graaf in scoringspositie kwam. De rechtsvoor schoot echter op doelman Jari van Veen.

EMM’21 bood op dit moment niet veel terug. Hoewel de bal vaak in het speelveld van DONK lag, kwam dat vooral doordat de thuisclub liever de lange bal gebruikte. Meestal was dit een wanhopige missie.

Doel dak

op de 24edeze minuut DONK kwam op voorsprong na een uitstekend opgebouwde aanval. Na goed voorbereidend werk van Jordy de Jong en Roy van der Graaf nam “Appie” Kaïssy een goede voorsprong. Vervolgens schoot de alomtegenwoordige Levi van Houten de bal in het dak van het doel, 0-1.

Vanaf dat moment kreeg het middenveld van DONK meer controle over de wedstrijd. Levi van Houten en ‘Appie’ Kaïssy werden steeds meer de bazen van hun directe tegenstanders.

EMM’21 liet zich echter ook voelen. Na een prima vrije trap kreeg Otto van der Poel een goede kopkans. De middenvelder kopte goed, maar Bas van der Eem wist de bal over de lat te koppen.

De laatste twee kansen van de eerste helft waren voor DONK. Vlak voor rust speelde Tim Houdijk goed tegen Roy van der Graaf. Hij gaf de bal snel door aan Bas Houdijk, die alleen doelman Jari van Veen voor zich zag aankomen. De linksvoor van Donk probeerde het met een lob, maar die bleek niet hoog genoeg om de laatste paal te verrassen.

Opnieuw een goede kans voor DONK in de extra tijd van de eerste helft. Werner Overkamp liet pinch-hitter Jordy de Jong goed los. Zijn uitstekende voorzet werd afgewerkt door Roy van der Graaf.

lange bal

In de tweede helft bleef EMM’21 volharden in het spelen van de lange bal. Verder werd er veel energie gestoken in het verstoren van de Goudse opbouw en werd het mindere aanvalswapen steeds vaker ingezet. De onverstoorbaar regisseerde scheidsrechter Duarte leek echter niet van plan te zijn om in deze wedstrijd de gele kaart uit zijn shirtzak te trekken.

Na 68 minuten spelen maakte DONK opnieuw een gevaarlijke opmars. Levi van Houten vond Roy van der Graaf, die meteen een voorzet binnenstuurde. De bal was echter te precies voor Bas Houdijk, die op volle snelheid aan het rennen was. Verder dan een schot in de zijkant van het net kwam hij niet.

Natuurlijk moest je oppassen met het ‘sink or swim’-voetbal van EMM ’21, die Otto van der Poel had vervangen door Dave de Jong. Nadat een kans van Roy Hoogenboom op niets uitliep leek de thuisclub in de 73e minuut te komen.deze minuut om succes te behalen. Na één van de weinige goede aanvallen leek Donk-doelman Bas van der Eem, zoals zo vaak dit seizoen, klaar.

Daarna voerden beide teams nog een reeks wissels door. Jeroen Borsboom verving Bas Houdijk in DONK en even later verving Mike Sluijter de licht geblesseerde Werner Overkamp, ​​terwijl EMM’21 verder ging met Nino Wesselman in plaats van Roy Hoogenboom en met Job Mooren in plaats van Sven Hoogervorst. Voorlopig was er geen verschil, al kreeg Jeroen Borsboom na pauze van Maher Hariti opnieuw een kans voor DONK en kopte aan de overkant Levi Bokhorst naast na een vrije trap van David Vermeer.

De uiteindelijke deal ging naar DONK en interim-coach Patrick Akerboom bleek een zeer gelukkige handelaar. Hij stierf toen hij in de negentig wasdeze minuut Thijn Hulscher voor Roy van der Graaf en Mark van Doeland voor “Appie” Kaïssy. Dit had vrijwel direct effect toen Thijn Hulscher iedereen zijn hakken liet zien, maar bij het vervolg bleek het niet precies genoeg te zijn.

Twee minuten later was het een succes. Opnieuw was het Thijn Hulscher die niet te stoppen was. Deze keer was zijn voorzet onberispelijk. Mark van Doelend bleef kalm en schoof de bal onstuitbaar binnen, 0-2. Het bleek ook het eindresultaat te zijn. De spelers en staf van DONK waren zeer tevreden. Een uitstekende teamprestatie was de welverdiende beloning.