Amstelveen Heemraad sluit de competitie af met een overwinning en eindigt als tweede

20 mei 2024 om 16:07

Voetbal

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad sloot de competitie in de derde divisie van het zaterdagvoetbal zaterdag af met een 1-3 uitoverwinning tegen FC Purmerend. Amstelveen eindigde op een keurige tweede plaats in de competitie en kan zich opmaken voor de play-off voor een plek in de tweede divisie. Amstelveen begint op 1 juni aan het avontuur op eigen veld tegen de nummer 12 in 2A. Het zal AFC of EVC zijn.

Amstelveen Heemraad had in de uitwedstrijd tegen Purmerend niets meer op het spel staan. Het motto was vooral: houd het intact en krijg geen kaarten uitgedeeld. Purmerend moest er daarentegen alles aan doen om een ​​play-off te vermijden en in de 3e divisie te blijven. Eén punt halen is genoeg om definitief als achtste te eindigen en de play-offplaats naar Ouderkerk te laten. Maar Amstelveen komt graag haar sportieve verplichtingen na en gaat altijd voor de overwinning.

WIJZIGINGEN

Amstelveen had uit voorzorg wat wijzigingen doorgevoerd, maar de selectie is breed genoeg om dat mogelijk te maken. Het was even wennen, want na 5 minuten kwam Purmerend op voorsprong. Randy Balogum won de bal en maakte een pass die perfect op Chi-An Dang viel. Dang kwam oog in oog te staan ​​met Amstelveense doelman Giovanni Santangelo en rondde prachtig af.

GELIJKE HOOGTE

Ruim twintig minuten later kwam Amstelveen opnieuw op gelijke hoogte. Shaquile Djairin werd net buiten de zestien aangepakt en Marc Groenland kwam binnen voor de vrije trap en schoot vlak langs de muur in de hoek. Na de gelijkspel waren er weinig hoogtepunten. Amstelveen controleerde en domineerde en Purmerend kon er niets aan doen. Bij rust stond de stand op 1-1.

BEGIN

Hetzelfde beeld na de pauze. Amstelveen had het meeste balbezit en Purmerend was tevreden met het gelijkspel. Maar Amstelveen wilde meer. De eerste grote kans van de tweede helft kwam met een pass van Max Flipse op Boaz Blommestein, die terugkopte richting Liam Born. Het schot van Born werd door Sonny Smit in de hoek gekopt en zijn hoofd deed wat pijn. De volgende hoekschop van Marc Groenland werd van richting veranderd door Purmerendse doelman HugoSchulte, maar Max Flipse maakte de rebound af. Amstelveen nam de leiding.

De beslissing viel een kwartier voor tijd. Omdat Purmerend op zoek was naar de gelijkmaker was er voldoende ruimte en een snelle aanval van Amstelveen resulteerde in de stand op 1-3. Een combinatie tussen Max Boonstoppel en Liam Born gaf Boonstoppel de ruimte en tijd om te schieten, te kalmeren en Hugo Schulte in de verre hoek te kloppen.

DOEL OPGEGEVEN

Een kwartier voor tijd ontstond er wat commotie nadat Randy Balogun in duel ging met Marc Groenland en hem op zijn hoofd sloeg. Balogun zette goed door en schoot over Giovanni Santangelo heen, die heel ver van zijn doel was. Maar voordat de bal het doel in ging, blies scheidsrechter Pim Sturkenboom op het fluitsignaal. Purmerend eiste het doelpunt op, maar Sturkenboom wilde er niets mee te maken hebben. Daarna waren er nog kansen voor beide ploegen. Een vrije trap van Marc Groenland werd knap gered door Prmerend-doelman Hugo Schulte en een kopbal van Jeffrey Neuteboom belandde op de lat voor Purmerend. De stand bleef echter 1-3.

Purmerend gaat volgende week op zoek naar dat punt om op bezoek bij Marken de play-off met de 4e divisie te vermijden.

Verslag: Helmar Vercasman