Ook FC Volendam verloor in de finalewedstrijd

VOLENDAM – FC Volendam heeft met een nederlaag afscheid genomen van de Eredivisie. De nummer zeventien verloor vlak voor tijd op eigen veld met 1-2 van de Go Ahead Eagles, de nummer negen, die donderdag opnieuw aantreden in de play-off van het Europees voetbal.

Go Ahead Eagles kwam na een kwartier verdiend op voorsprong. Rommens scoorde nadat het schot van Adekanye werd geblokt. Na het doelpunt werden de gasten een stuk rustiger. De thuisploeg kreeg veel ruimte en kwam na enkele fouten en een afgekeurde goal vlak voor rust dichterbij via Le Roux.

FC Volendam-doelman Van Oevelen, die na 63 wedstrijden op de bank debuteerde, moest in de rustige tweede helft van de slotfase capituleren voor een inzet van Llansana.