Geschreven door Jeannet van Elst
19 mei 2024 8:25 uur

DSV bereikt de play-offs na een 3-0 overwinning op Rood Wit

Foto Wilfred Boon

DOORNSPIJK – Wat DSV de voorgaande drie wedstrijden niet presteerde, behaalde DSV in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen: met een 3 – 0 overwinning op Rood Wit stelde DSV definitief de 4e plaats veilig. De top drie teams hebben allemaal een tijdperktitel, dus DSV vervangt de kampioen van het tijdperk. Dat betekent in ieder geval dat we op 1 juni een uitwedstrijd spelen tegen de nummer 10 van de 3e divisie B.

De sinaasappels kregen het niet gratis, vooral omdat de rojiblancos in theorie geen enkele kans hadden om de vierde plaats te bereiken: in twee nederlagen tegen DSV pakten de rojiblancos de vierde plaats. Zo ver liet de ploeg van Piksen/Huenestein het echter niet komen. Al na twaalf minuten werd het snelle en goede doorzettingsvermogen van Wilbur Akster beloond met een doelpunt met zijn voet. Het is waar dat Rojiblanco zeker kansen had om de 1-1 te scoren, maar of doelman Dekker deed wat hij moest doen of dat het doelpunt van de aanvaller verkeerd was.

Aan de zijlijn maakte coach Piksen duidelijk dat hij niet tevreden was met het getoonde spel. Er werd heel weinig naar de altijd ‘lopende mensen’ van Rood Wit gekeken en gedaan, waardoor er een optische dominantie ontstond.

Na de 2-0 van Patrick Visser in de 70e minuut konden de technische staf en de spelers wat meer ademhalen, want de roodwitten speelden vrijwel alles of niets bij 1-0: ze moesten winnen en dat zou niet meevallen. . tekort. De 3-0 van Pieter Spaan in blessuretijd maakte een einde aan de wedstrijd, de drie punten en de vierde plaats gingen naar DSV.

Volgende week, de uitwedstrijd tegen Lelystad, kan deze rivaal bij verlies van Elspeet nog directe degradatie ontlopen, maar speelt dan wel in de play-offs om in de 4e divisie te blijven. De starttijd is 14.30 uur.