Rood-Wit ’62 VR1 wint Southern District 2 Cup-finale

Sport

RIJPELBERG Op Hemelvaartsdag, vroeg in de ochtend, vertrok een bus vol spelers en fans van Helmond naar Heerlen. De ochtendsfeer in de bus beloofde al veel goeds en de sfeer zowel aan de top (spelers, directie en clubleden) als aan de basis (ouders) van de bus verraadde al een beetje het goede resultaat van deze prachtige voetbaldag.

Door: Frank Nouwen

Na een warm welkom door gastheer RKSV Bekkersveld betraden de RKHBS dames uit Heerlen en onze dames het veld, begeleid door opzwepende muziek van de huis-dj en prachtig vuurwerk van buiten het complex, toevallig in de rood-witte kleuren van de club.

De eerste helft was spannend, een beetje slordig en beide ploegen deden nauwelijks voor elkaar onder. Vanuit een stilstaande situatie kwam de Heerlense ploeg uit de Tweede Divisie kort voor het fluitsignaal van de eerste helft zelfs op voorsprong.

In de kleedkamer van de Helmondse ploeg uit de Eerste Divisie moest er echter sprake zijn van een wonderbaarlijke donderslag, want vanaf het begin van de tweede helft werd het klasseverschil tussen beide ploegen plotseling duidelijk en kwam Rood-Wit ’62 al snel op voorsprong via Kiki Schijndel. : 1-1. Terwijl onze uiterst sportieve tegenstander nauwelijks in de buurt kwam van onze doelman Cathelijn van Stokkum, stroomde aan de andere kant van het kunstgrasveld de ene opvallende combinatie na de andere. De 1-2 en 1-3 met de voeten van Juul Vermeulen werden luidkeels gevierd door de vele met ons meegereisde Helmondse fans en de kers op de taart kwam aan het eind van de wedstrijd met de elegante voet van Dewi van Rijt: scorebord finale 1- 4.

Deze welverdiende overwinning voor Rood-Wit ’62 VR1 heeft wederom geresulteerd in een mooie beker en een eervolle vermelding voor de bevriende club van Sportpark De Rijpel.