Helmond Sport sluit het seizoen af ​​met een gelijke stand en een elfde plaats

Helmond Sport sloot het seizoen af ​​met een 1-1 gelijkspel bij Leeuwarden. In het uitverkochte Cambuurstadion kwam Helmond Sport in de eerste helft op achterstand. Håkon Lorentzen wist in de tweede helft de bal op wonderbaarlijke wijze achter de doelman van Cambuur van Os te schieten.

De wedstrijd werd in feestelijke sfeer gespeeld vanwege het afscheid van het huidige Cambuurstadion. Na de zomer zal de ploeg van Henk de Jong, net als Helmond Sport, een nieuw onderkomen vinden. Al verhuist Helmond Sport halverwege het seizoen en Cambuur in augustus. Helmond Sport heeft geschiedenis kunnen schrijven door als laatste ploeg te winnen in het 88 jaar oude stadion.

Zo ver kwam hij niet. In de eerste helft kon Helmond Sport geen kansen creëren en in de 25e minuut kregen ze een doelpunt tegen. Uldrikis kopte de bal op aanwijzing van Poll schitterend over de onderkant van de lat en gaf Van der Steen de kans zijn geld te verdienen. Voor het eerste doelpunt raakte de ‘bleus’ al de paal en ook na het doelpunt kon Helmond Sport aanvallend geen vuist maken. Vlak voor rust was het Botos die voor het eerste gevaar zorgde voor Helmond.

Nog een vat na de pauze
Vanaf het begin van de tweede helft leek Helmond Sport iets anders te gaan doen. Het was Kaars die kort na rust de eerste kans kreeg en de ploeg speelde met meer lef. Helmond Sport speelde met meer overtuiging, al hadden ze dat na een uurtje voetbal wel aan Wouter van der Steen te danken. Een goede bezoekersaanval met de voeten sloeg hij af.

Helmond Sport wist zichzelf uiteindelijk te belonen met het welverdiende gelijkspel. Het was de Noor Lorentzen die twee minuten na zijn intrede met feilloos geweld achter doelman Van Osch schoot. Het doelpunt werd gevolgd door een zee van vuurpijlen vanaf een tribune, waardoor de wedstrijd even stil lag. Na de onderbreking werden de resterende 10 minuten zonder noemenswaardige kansen gespeeld.

Helmond Sport blijft met één punt en laatste doelpuntenmaker achter in het Cambuurstadion. Een leuke quiz voor de toekomst.

Geen play-offs
Voor Helmond Sport is de Keuken Kampioen Divisie 2023-2024 ten einde. De hoge verwachtingen werden niet waargemaakt. Vooral omdat de ploeg niet opgaf toen ze moesten winnen. Met als resultaat het voorlopig vertrek van Bob Peeters. Aan de andere kant behaalde hij ook enkele goede overwinningen en was hij bijna de topscorer van de competitie; Martijn Kaars met 21 doelpunten.