Het jonge AZ verloor van tien man uit de MVV

WIJDEWORMER – Met uitzicht op de laatste plaats in de play-off kon MVV Maastricht wel een overwinning gebruiken en die behaalden ze op bezoek bij Jong AZ, ondanks dat ze vrijwel de hele tweede helft met tien man speelden: 2-3.

De bezoekers uit Limburg raakten echter al snel op achterstand. Ro-Zangelo Daal scoorde in de achtste minuut. Voor rust wist MVV die achterstand echter al terug te draaien. Nabil El Basri maakte zo’n tien minuten voor rust gelijk, Dailon Livramento scoorde vanaf elf meter en maakte er 1-2 van.

Na rust kreeg MVV meteen een flinke tegenslag. Rayyan Buifrahi kreeg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Kort daarna schoot Jorn Berkhout tegen de touwen en maakte er 2-2 van. Jong AZ, de best presterende beloftevolle ploeg in de Keuken Kampioen Divisie, leek op weg naar de overwinning. MVV toonde echter weerstand en Bryan Smeets scoorde in de slotfase de 2-3.