Helmond Sport hoort niet bij Emmen

Helmond Sport heeft zichzelf geen dienst bewezen. In een wedstrijd waarin een directe concurrent kon worden ingehaald voor een play-offticket, leden ze een 3-0 nederlaag. Een domme overtreding van van Vlerken zorgde voor de 1-0 voorsprong, een klap waarvan hij niet meer kon herstellen. Ondanks dat ze het veld domineerden, wist het rood-zwarte team niet wat ze moesten doen met de effectiviteit van de gastheer.

Helmond Sport begon met een aanvallende opstelling aan de wedstrijd. Hiermee maakten de inwoners van Helmond duidelijk met welke bedoeling zij naar Emmen waren afgereisd. Maar toen Emmen-speler Van Hoeven aan de aandacht van Ludwig ontsnapte en het gebied in schoot, was het van Vlerken die de Emmener raakte en een penalty verdiende. Een houvast voor Parzyszek die de bal richting de linkerhoek schoot waar van der Steen naar rechts dook.

Antwoord Helmond Sport
Helmond Sport reageerde direct via Andy van den Hurk. Een lange bal van Schmidt bracht hem achter de verdediging, maar Emmen-doelman Oelschlägel redde zijn poging. Helmond Sport kon in de eerste helft geen vuist maken. De enige noemenswaardige kans was een vrije trap van Martijn Kaars die naast het Emmen-doel ging. Tegen het einde van de eerste helft was het Emmen die de score tweemaal verdubbelde. Maar zowel Van Hoeven als Besuijen schoten naast.

Wedstrijd binnen vijf minuten beslist
Ook Helmond Sport wist in de tweede helft vooral aanvallend geen indruk te maken. De wedstrijd leek wat vooruit te komen toen Emmen’s Brouwer zijn hoofd verloor. Met een slimme zet zette hij zelf de aanval in, die eindigde met een afbuiging. Hij schoot de bal ineens achter van der Steen, 2-0. Vijf minuten later was Brouwer opnieuw de provocatie voor Helmond Sport. Hij onderschepte de bal die via Smeets in de handen van Vincent Besuijen terechtkwam, en Besuijen scoorde verborgen 3-0 voor Emmen.

Helmond Sport probeerde indruk te maken, maar de dominantie van het optische veld in de tweede helft bleek vooral optisch bedrog. Uiteindelijk speelden de mannen van het duo Bogers-Bakens een hopeloze tweede helft. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat spelers van Helmond Sport het ijs betreden als het erop aankomt.

Aanstaande vrijdag staat er nog minstens één vriendelijke poster op het programma; de thuiswedstrijd tegen buurland FC Eindhoven. Deze wedstrijd gaat niet alleen over het afscheid nemen van dertien spelers. Ook ter gelegenheid van Bevrijdingsdag is er een vol programma.

Helmond Sport opstelling: Van der Steen (k), van Vlerken, Schmidt (’59, Kreekels), Krätchmer, van Hove, Ludwig (’59, Ostrc), Kaars (’84, Mallahi), Amuzu (’69, Lorentzen), van den Hurk (’69, Marin), Botos, door Keilegom.
Wissels: Chacón, Kreekels, Lieftink, Lorentzen, Mallahi, Mantel (k), Marin, Ostrc, Schroijen, ten Hove (k), Vankerkhoven, van Ooijen.

Foto (bestand): Kevin Senders/KEV