Tien Ajax-mannen in slotfase met Excelsior

AMSTERDAM – Ajax heeft al voor de 18e keer dit seizoen punten weten te verspelen. In de Johan Cruijff Arena speelden de Amsterdammers ruim een ​​helft met tien man tegen Excelsior, nadat Bergwijn van het veld werd gestuurd, en wisten op het laatste moment nog een punt te scoren: 2-2.

Excelsior verstopte zich niet in Amsterdam, ze drukten hard en hadden weinig te vrezen van een matig Ajax. De thuisploeg opende echter de score. Na het goede werk van Taylor scoorde Rensch prachtig. Kort daarna maakte Bergwijn een fout op Benita. De aanvoerder van Ajax kreeg de rode kaart en Baas scoorde vanaf de strafschopstip.

Excelsior zette na rust flink druk op de tien van Ajax en Lamprou kopte met een kopbal de stand op 1-2 na een goede aanval en na goed voorbereidend werk van Goudmijn. Lange tijd hielp niets voor Ajax, maar vlak voor tijd raakte Taylor de lat en kort daarna maakte Akpom er 2-2 van.