Roeier Hugo Slangen top Nederlands kampioen skiff

Hugo Slangen (roei- en zeilvereniging Gouda) heeft afgelopen zondag op overtuigende wijze de Nederlandse kampioenschappen roeien skiff gewonnen in de categorie voor kinderen tot 16 jaar (J16 1x).

Rabobank

Bericht

Slangen (in het midden van de voorfoto) Zijn coaches hadden hem opgedragen in de finale zo hard mogelijk te roeien, zodat hij zijn tijd kon vergelijken met die van de 18-jarigen die direct na hem begonnen. Nou, je kunt Snakes een bericht sturen. Hij won niet alleen met ruim 15 seconden voorsprong, maar hij deed dat ook in een tijd die 2,58 seconden sneller was dan de Nederlands kampioen bij de 18-jarigen.

Ook de overige vijf Goudse NK deelnemers, Timme Berendsen, Thijs Wiggers, Ruben Beuning, Dauwe Krijtenburg in J16 1x en Emma Wissing in M16 1x voor meisjes, lieten zien dat er de komende jaren rekening moet worden gehouden met Goudse roeiers.

Evenwicht

Zaterdag wisten alle roeiers de halve finales te bereiken, behalve de onfortuinlijke Dauwe Krijtenburg. De sterke zijwind duwde je naar de rand van het veld met het risico dat je riem de ballen zou raken. Dat overkwam velen, maar de impact was zo groot dat Krijtenburg zijn evenwicht verloor en viel.

Ook in de J18 1x kapseisden ze 2 boten en zondag zelfs 1 in de D-finale, Krijtenburg wist deze teleurstelling weg te werken door ruim te winnen in een tijd die hem derde zou hebben opgeleverd in de B-finale om de finale A te bereiken. Thijs Wiggers, Ruben Beuning en Emma Wissing de finale B.

Zondag hadden we de wind tegen. De lichtgewicht Emma Wissing behaalde desondanks een knappe derde plaats in de B M16 1x finale. Dat belooft wat voor volgend jaar als hij ook in deze categorie mag starten. Thijs Wiggers wist de B-finale te winnen en de een jaar jongere Ruben Beuning eindigde als vijfde. Timme Berendsen pakte de vijfde plaats in de A-finale.

Heb je nieuws?  Stuur ons een whatsappje!

Heb je nieuws? Stuur ons een whatsappje!