Er is geen actie voor Polaris dames – De Loop Weekkrant Helmond

Sport

HELMOND HHet damesteam van Polaris heeft de kans om op te schuiven verspeeld. Niet vanwege de 3-1 nederlaag in Set Up, maar vanwege de 4-0 overwinning van SKUNK op NUVOC, waardoor de kampioenstitel verdween. In hun laatste wedstrijd liet Polaris zien dat ze hun promotie naar de eerste divisie waardig kunnen vieren. Tilburgs Volley werd met 4-0 verslagen.

De dames Polaris begonnen goed met veel variatie in het spel in de tweede Set Up ’62, die al promotie had opgeleverd. Iza Swinkels en Fleur Korbijn scoorden vaak in de aanval en Suzy Naus scoorde de nodige punten in het blokkeren (20-25). Polaris bleef de toon zetten tot 20-23 in de tweede set. De instellingen gingen een tandje hoger en Polaris zonk. Een ommekeer volgde (25-23). In de daaropvolgende sets nam de thuisclub het initiatief en won tweemaal met 25-18. Volgend seizoen gaat de jonge ploeg verder onder leiding van het coachingduo Mike Boudewijns en Gylk Jongstra. Uittredend coach Ellen van Bree, die de groep vijf jaar lang leidde en de ploeg vanuit de promotiecategorie naar de derde divisie bracht, stapt door naar haar grote liefde: Polaris CMV, het coachen van de jeugdgroep.

De mannen van Polaris wisten tegen Volley Tilburg 2 het succesvolle seizoen in stijl af te sluiten. Voor de tiende keer won de ploeg van Jaap van Bussel met 4-0. Na een spectaculaire start, negen (!) blokken voor 5-1, was het alsnog een aantrekkelijke wedstrijd tegen het sterk startende Volley. Polaris bepaalde het verloop van de wedstrijd en won de set eenvoudig met 25-19. De tweede plaats was een zekerheid en dat betekende niet dat het team tevreden was. Jaap van Bussel voelde de vrijheid om te rouleren tussen alle beschikbare spelers. Ook aan het imago van de partij veranderde dit niets. Polaris bleef veruit de superieure ploeg en de Tilburgers wisten geen raad met de blokken van Helmond (25-16). In de derde set kwam libero Job van den Hurk, die zijn laatste wedstrijd speelde met het standaardteam, in de groep. lijnen. Voor de volle tribunes bleef Polaris scoren. Na de derde set had de ploeg nog één doel voor ogen: 80 bereikenMijn winst punt! Alle spelers waren geïnteresseerd in het behalen van 80 punten in 22 wedstrijden. Dat hield ook de spanning erin, want we scoorden 25-17. Coach Jaap van Bussel kijkt trots terug op zijn eerste seizoen. “Dat de tribunes bij vrijwel iedere thuiswedstrijd vol zaten, is een compliment voor de ploeg. Wij hebben laten zien dat er bij deze groep zeker ruimte is voor verbetering. Het avontuur in de Tweede Klasse zit erop en de ploeg kan aan de slag met de moeilijkste wedstrijden in de Eerste Klasse.”