Onherstelbare nederlaag van jong Ajax op bezoek bij Helmond Sport

Dave Vos, de coach van Jong Ajax, was zeer ontevreden over de eerste helft en voerde in de rust een drievoudige wissel door. Alvaro Henry, Kayden Wolff en Rico Speksnijder verschenen in de plaats van Yoram Boerhout, Julian Rijkhoff en Julian Brandes. De wissel leidde tot een belangrijke redding van doelman Wouter van der Steen.

Dat goede gevoel verdween snel na een kopbal van Pius Krätschmer (3-0). Tristan Gooijer, ook een speler van het eerste elftal, zorgde voor spanning door richting doel te kopten. Ondanks vijf minuten blessuretijd reageerde Jong Ajax opnieuw niet, waardoor de stand op 3-1 eindigde.

Opstelling Jong Ajax: DeGraaff; Ugwu, Brandes (Henry/46), Gooijer, Martha; Vos (Gorter/77), Fitz-Jim, Chahid (Chourak/65); Banel, Rijkhoff (Wolff/46), Boerhout (Speksnijder/46)