Jong Ajax slaagt er niet in een slechte eerste helft te overwinnen en verliest van Helmond Sport

Het jonge Ajax kon de overwinning op SC Cambuur geen vervolg geven. Op bezoek bij Helmond Sport speelden de Amsterdamse beloften voor rust beslist een slechte wedstrijd. Na 45 minuten stond Jong Ajax op een 2-0 achterstand. En hoewel de ploeg van Dave Vos zich na rust weer wat herstelde, was dat niet genoeg om de achterstand ongedaan te maken. De wedstrijd eindigde in 3-1 voor de thuisploeg.

De wedstrijd in Helmond begon wat traag. In het eerste kwartier creëerde geen van beide ploegen grote kansen, al oogde de thuisploeg dreigender. Het jonge Ajax probeerde zich te verbeteren, maar was vaak slordig. Doorstoten naar de slotfase lukte niet, waardoor de ploeg van Dave Vos geen kansen creëerde.

Naarmate de wedstrijd vorderde, creëerde de thuisploeg steeds meer kansen. Pius Krätschmer kopte de bal gevaarlijk na een corner en Julian Rijkhoff moest voor de tweede keer in een week stoppen op de doellijn. De aanvaller deed het thuis al tegen SC Cambuur. Aan de andere kant deed hij ook mee aan het enige dreigingsmoment van Jong Ajax tot dan toe. Rijkhoff kon uiteindelijk wel schieten na een hoekschop van Kian Fitz-Jim, maar de bal ging terug via Doke Schmidt.

Na ruim een ​​half uur kwam Helmond Sport op voorsprong. Joseph Amuzu kwam van links binnen, nadat Julian Brandes in de aanloop de bal verloor. Tom de Graaff wist de eerste poging nog te redden, maar toen Anthony van den Hurk uit de rebound de bal pakte, bleef hij zonder reactie achter.

Jong Ajax speelde niet bepaald beter voetbal vanaf de achterkant. Integendeel, Helmond kwam steeds beter in de wedstrijd en Jong Ajax oogde behoorlijk wanhopig. De 2-0 van Van den Hurk was niet per se wat er verwacht werd, maar geheel onlogisch was het ook niet. In Helmonds beste aanval tot dan toe bereikte de bal de voeten van Arno van Kellegom, die de bal vanaf de rechterkant recht en laag doorspeelde naar Van den Hurk. Hij wist het te vinden en het voordeel en zijn aantal doelpunten te verdubbelen.

Voor rust wist Jong Ajax de bal pas te heroveren met een afstandsschot van Fitz-Jim. Met drie wissels tijdens de rust (Alvaro Henry, Kayden Wolff en Rico Speksnijder voor Julian Brandes, Julian Rijkhoff en Yoram Boerhout) maakte Dave Vos duidelijk wat hij van het spel van zijn ploeg vond.

Deze wissels hadden effect, want het jonge Ajax ging beter spelen en kreeg goede kansen. Tristan Gooijer zag een fraaie sologoal die door Wouter van der Steen werd verijdeld. Kort daarna had Wolff aan de tweede paal de 2-1 moeten scoren. Hij hoefde de bal pas richting doel te slaan na een lage voorzet van Jaydon Banel, maar tot zijn ontsteltenis deed hij dat niet en werkte hij te hard aan het leren.

Om de klap voor Wolff nog zwaarder te maken scoorde Helmond kort daarna ook nog eens om de stand op 3-0 te brengen. Pius Krätschmer versloeg Silvano Vos met een kopbal en knalde de bal in de verre bovenhoek, waardoor de wedstrijd ten einde kwam.

Het jonge Ajax bleef zoeken naar een doelpunt en kreeg hier en daar enkele kansen. Banel kon eenvoudigweg niet tot een lage voorzet komen vanuit het gebied, waar hij verder misbruik van leek te hebben gemaakt. Even later kon Wolff met een meevaller Wouter van der Steen alleen benaderen. Maar zelfs oog in oog met de doelman kon de aanvaller niet scoren. Zijn poging leverde Jong Ajax slechts een hoekschop op.

Uit die hoekschop wist Jong Ajax eindelijk te scoren. Wolff steeg hoger dan iedereen en kopte de bal in de verre hoek. Tristan Gooijer stond bij de tweede paal om de bal het laatste zetje te geven. Het was een doelpunt dat Jong Ajax op basis van de tweede helft verdiende. Het kwam echter te laat om nog veel verschil te kunnen maken. Zo eindigde de wedstrijd in Helmond op 3-1.