Helmond Sport triple tegen Jong Ajax

Helmond Sport heeft zichzelf vanavond een goede dienst bewezen. De Helmonders wisten na een goede eerste helft Jong Ajax relatief eenvoudig te verslaan. In het GS Staalwerken stadion was de stand 3-1 voor Helmond Sport. De grote man voor het team van Helmond Sport was Anthony van den Hurk, die twee doelpunten maakte.

Helmond Sport speelde een goede wedstrijd in de eerste helft. Na vijf minuten kreeg Anthony van den Hurk de eerste kans. De jonge Ajacied probeerde in de wedstrijd mee te voetballen, maar kon de uitstekende centrale verdediger Kratchmer-Schmidt niet overwinnen. Zo blokkeerde Kratchmer een schot en bleek Schmidt een obstakel voor de kopbal van Rijkhoff.

Van den Hurk profiteert van vertrouwen
Na een half uur was het Anthony van den Hurk die centraal stond. Na een goede actie schoot Amuzu de bal naar de Graaff-doelman, waarna van den Hurk op de juiste plek stond om de bal binnen te schieten, 1-0.

Tien minuten na het eerste doelpunt kreeg Van den Hurk opnieuw gelijk. In een leerzame aanval liet Arno van Keilegom de bal klaar liggen voor de Helmondse spits vanaf de rechterkant. Van den Hurk aarzelde geen moment en schoot de bal schitterend binnen, 2-0.

Van den Hurk leek teveel last te hebben van een blessure, hij gleed uit in de eerste helft en werd bij rust vervangen door Álvaro Marín.

Ajax komt sterk uit de kleedkamer
Na rust pakte Jong Ajax het anders aan. Onder leiding van aanvoerder Fitz-Jim, onzichtbaar in de eerste helft, speelden de Amsterdammers met veel meer overtuiging. Helmond Sport kwam steeds meer onder druk te staan, maar kende geen grote problemen. Ongeveer een kwartier in de tweede helft kreeg invaller Wolff de mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. De jongeman uit Amsterdam ‘bespioneerde’ echter een voorzet van Banel hard en over het doel van Van der Steen.

Het eerste doelpunt van Krätchmer
Tegen alle verwachtingen in was het Helmond Sport dat de voorsprong vergrootte. Een hoekschop van Ludwig werd door Krätchmer hard achter Ajax-doelman De Graaff gekopt, 3-0. Het was het eerste doelpunt van de Duitse verdediger en de beloning voor een goede wedstrijd. Na dit doelpunt bleef Ajax de druk verder opvoeren zonder echt gevaarlijk te worden. Zelfs Botos kreeg op aangeven van Kaars de mogelijkheid om er 4-0 van te maken. Hij schoot de bal echter op de Amsterdamse doelman.

De wedstrijd eindigde na een doelpunt
Na 82 minuten was het Ajax dat het overwicht in de tweede helft met een doelpunt wist te verzilveren. In een corner was het Tristan Gooijer die na een voorzet van Wolff de finishing touch gaf. Hierna werd de wedstrijd gespeeld. Het jonge Ajax leek er in te geloven en de Helmonders hielden gemakkelijk stand in de verdediging. Het enige dat het vermelden waard was, was de zeldzame wissel van Kaars door Lorentzen in blessuretijd.

Helmond Sport houdt de competitie spannend in de play-offs. Volgende week staan ​​ze tegenover directe concurrent FC Emmen, die vanavond in Velsen Telstar versloeg.