NK Six-Reds 2024: Sebas Kan jaagt op zijn vijfde NK-titel op rij

Op zondag 12 mei wordt in Westend Zaandam het hoofdtoernooi van het NK Six-Reds 2024 gespeeld met de 32 beste spelers van Nederland. De strijd belooft spannender te worden dan ooit. Het deelnemersveld van 32 spelers bestaat uit huidig ​​landskampioen Sebas Kan, de runner-up van vorig jaar Dennis van der Zee en 30 spelers uit de kwalificatiewedstrijden.

het is 8Mijn editie van het evenement. De eerste editie in Maassluis werd gewonnen door gastspeler en tweevoudig EK-winnaar Kevin van Hove door in de finale de Nederlander Joris Maas te verslaan. Meervoudig Nederlands kampioen en voormalig Main Tour-speler Roy Stolk won de tweede editie in Maassluis opnieuw in de finale tegen Westend Zaandam-speler Jimmy Cai.

De derde editie in de inmiddels gesloten Jumbo-zwembadtempel in Warmond werd gewonnen door Westend Zaandam-speler Mark Stuten, die in de halve finale Sebas Kan versloeg en in de finale Tonnie Kok, die op zijn beurt voormalig finalist Jimmy Cai versloeg.

De laatste 4 Nederlandse kampioenschappen werden gewonnen door Sebas Kan. De eerste in Maassluis tegen voormalig winnaar Roy Stolk, daarna tweemaal in het voormalige Westend Zaandam tegen respectievelijk Tonnie Kok en Peter Rath. Het toernooi van 2023 was de meest opwindende finale in de geschiedenis van het toernooi, waarbij Kan zijn vierde titel behaalde tegen teamgenoot Dennis van der Zee, in het beslissende black-ball-finaleframe.

In de strijd om de felbegeerde titel van 2024 streden 64 spelers op drie locaties tegen elkaar om 30 beschikbare plaatsen in het hoofdtoernooi, aangevuld met de twee finalisten van vorig jaar.

Veghel Ratings: Schuurman verrast

Morgen

In Veghel startten 19 spelers voor 8 kwalificatieplekken. In de ochtendgroepen eindigden Mark Koppert en Berry Franssen gelijk, maar Koppert kwam dankzij wederzijds resultaat als winnaar uit de bus. Maurice Rijk werd derde en had nog kans om tot de top drie van de dag te behoren, die zich alsnog zou kwalificeren. In de andere groep wist Jasja Kiers de concurrentie achter zich te laten. Mario Veltman en Nick Tielemans streden vervolgens zij aan zij om de tweede plaats, die Veltman dankzij een hogere ontsnapping behaalde.

Laat

In de middag eindigden Maurice Leduc en Thomas Meyer op een gedeelde eerste plaats, maar Leduc wist Meyer tussen hen te verslaan. Wiljan Senders mag strijden om de beste derde plaats. In de laatste groep in Veghel deed een verrassende speler mee. Biljartster Jolien Schuurman, die onlangs op haar eigen parcours een prestigieuze Eurotour won, besloot eens te kijken wat ze allemaal kan op een pooltafel – en met succes! Ondanks dat ze eerder hadden verloren van Luining, wisten ze de beslissende wedstrijd met 2-1 te winnen van David O’Halloran, waarmee ze de eerste plaats in de groep veroverden. O’Halloran eindigde op gelijke hoogte met Henstra, maar won door wederzijds resultaat. Henstra strijdt om de beste derde plaatsen.

Kijkcijfers Groningen: Krottje is de sterkste

Bij de nieuwe Groningse Snooker Club streden 6 spelers om 3 plaatsen. Dennis Krottje en Rob Zwerver eindigden gelijk, met 10 gewonnen frames en 5 verloren. Echter, in de eerste wedstrijd van de dag versloeg Krottje Zwerver en pakte de eerste plaats in de groep. De derde plaats in het klassement gaat naar Johan Koops, die Ronald Rennen ternauwernood voorbijstreefde.

Classificatie Zaandam: Van Houten gaat tot het maximum

In Westend Zaandam streden 39 spelers in 8 poules om 16 felbegeerde plekken. Ook in dit geval komen er 7 derde plaatsen uit 7 poules, die met hogere gemiddelden en percentages nog door kunnen naar het hoofdtoernooi. De dag werd verlevendigd door een prachtige maximale break van Hugo van Houten.

Morgen

Groep 1 – Lokale speler Mark Stuten was oppermachtig en met slechts 1 frame verloren werd hij gerangschikt als de beste van de dag in zijn groep, gevolgd door Amar Chedou. Ad van Willigenburg eindigde als derde.

Groep 2: Dean Mitchell toonde vanaf moment 1 zijn vorm en maakte de ene break na de andere. Maar niet alleen ontdeed hij zich van Mike van Voorst, die met hem gelijk eindigde in de poule omdat ook het onderlinge resultaat gelijk was, de winnaar van de poule werd bepaald op de hoogste break, waarin Mitchell slechts 2 punten meer had dan Voorst gaan. .

Groep 3 – Henk van der Pluijm kreeg, net als Stuten, 11 frames tegen 1 tegen, de enige die de balans van frames evenaarde, en was de tweede beste van de dag, omdat Stuten een hogere break had gemaakt. Michel de Sain kwalificeerde zich door wederzijds resultaat ten koste van Aman Cheung, die strijdt om de beste derde plaats.

Groep 4: Een spannende groep waarbij iedereen dicht bij elkaar terechtkomt. Uiteindelijk wordt Kendrew Oei tot beste gekroond, gevolgd door poolspeler Rienus Gennissen, die ook de pooltafel goed kent.

Laat

Groep 5: Ameer Baksh en regerend Nederlands Open kampioen Leon Alewijnse eindigden als 10 voor 2 achter. Ameer kwam echter op de eerste plaats in de onderlinge resultaten. Peter de Vries eindigde als derde in de groep.

Groep 6 – Deze groep bestond uitsluitend uit lokale Westend Snookerspelers. Hoewel veel wedstrijden heel close eindigden, wist Ed Geels al zijn partijen te winnen. Hij kwalificeerde zich als eerste, op de voet gevolgd door Shahzeb Kamal, die alleen verloor van Geels. Pui Lam strijdt om de beste derde plaatsen.

Poule 7 – Absoluut het meest spectaculaire zwembad van de dag. Hugo verliest direct de eerste game van Raymond Selhorst, maar herstelt zich goed door de overige drie games te winnen. Hij versierde zijn laatste wedstrijd tegen Arko te Velde met een mooie klaring van 75 (maximale break). Hiermee wordt de hoogste breakout-prijs van €75 en de bonus van €100 veiliggesteld, nadat het bestuur heeft besloten dat deze niet hoeft te worden gedeeld als de breakout opnieuw plaatsvindt in het hoofdtoernooi.
Een uitstekende nummer twee wordt ingenomen door Robin Berkhout, die zijn debuut maakt op een landskampioenschap en de tweede plaats behaalt in een ijzersterke groep, ruim voor Arko te Velde, Raymond Selhorst en Jeroen Buis, onder wie Arko met de beste cijfers meedoet. 3.

Groep 8: In deze groep winnen Kevin Oei, Wellington Lie en Chris Scheele 3 van de 4 wedstrijden, maar niet met dezelfde cijfers. Oei wint overtuigender met 10 voor 2 tegen en Lie wordt tweede. Scheele is op zoek naar een plek in de top 3.

beste nummers 3

In de strijd om de 3 beste derde plaatsen eindigen 7 van de 10 spelers op gelijke hoogte, dat wil zeggen 7 frames voor en 5 frames tegen. De top drie kwalificatietoernooien voor het hoofdtoernooi volgens de kwalificatiecriteria zijn Aman Cheung, Pui Lam en Chris Scheele.

Hoofdtoernooi

De indeling van het hoofdtoernooi is gemaakt en op 12 mei wordt de volgende ronde van 16 wedstrijden gespeeld:

Reset de hoogste uitbraakprijs + maximale bonus

Het bestuur heeft het besluit genomen om iedereen weer op scherp te zetten om maximale rust te zoeken en de hoogste rustprijzen te herstellen. Hierdoor geïnspireerd verdubbelde een anonieme geldschieter de bonus voor het behalen van de Maximale Break.

Dus voor het hoofdtoernooi: de hoogste korting is € 1 per punt. Maximale bonus € 200

Alle NK Six-Reds kwalificatie- en NK Six-Reds hoofdtoernooiresultaten zijn te vinden op cuescore: https://cuescore.com/tournaments/?date=2024-04-14&sort=asc&c=1000231&d=101&q =six