Helmond Sport verslaat Fortuna Sittard in oefenduel (1-2)

Helmond Sport won vanmiddag een oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard met 1-2 op het Sportpark op de Hooven in Nederweert-Eind. Coach Adrie Bogers stelde in deze wedstrijd vooral spelers op die minder competitieminuten hebben gespeeld.

Helmond Sport kwam al snel op voorsprong bij de Eindse Boys. Aanvaller Anthony van den Hurk schoot de bal vanaf bijna dertig meter over de verraste Fortuna-doelman Luuk Koopmans (7′;0-1).
De gelijkmaker van Limburg was al even schokkend als dit prachtige doelpunt van de Helmondse spits. Iman Griffith schoot de bal vanuit de middencirkel over Ramón ten Hove (30′; 1-1), die ver van zijn doel was. Tussendoor had de Helmondse doelman een schot van Mouhamed Belkheir gered.

Na de pauze nam Robin Mantel plaats onder de lat. De Belgische doelman maakte in vijf minuten tijd drie (moeilijke) reddingen, maar kwam daarna een stuk tot rust. Helmond Sport was in de tweede helft de betere ploeg en sloot de wedstrijd af met een fraai doelpunt. Een goede combinatie van Elmo Lieftink werd gecompleteerd door Håkon Lorentzen na een voorzet vanaf links van Joeri Schroijen (60′;1-2).