ADO Den Haag verliest thuis van Helmond Sport

ADO Den Haag kon geen positieve reactie geven op de gewonnen uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Thuis moest de ploeg van Darije Kalezic aan het einde van de wedstrijd een doelpunt tegenhouden, waardoor Helmond Sport met 0-1 won.

Coach Darije Kalezic kwam met dezelfde elf namen als vorige week tegen SC Cambuur. Aan de andere kant beschikte hij over Van der Sande en Van Wolfgang, voor wie de uitwedstrijd in Leeuwarden te vroeg kwam. Ook Ideho werd voor het eerst sinds maanden opgenomen in de partijselectie.

lr240412ab13740

Net als vorige week gebeurde er in de beginfase van de wedstrijd weinig. Beide teams presteerden niet goed, waardoor de wedstrijd nogal saai leek. Pas na twintig minuten spelen kon ADO Den Haag hun eerste kans van de wedstrijd benutten. Absalem zag zijn kans schoon en besloot van grote afstand te schieten. Gelukkig voor doelman Van der Steen wist een teamgenoot onderweg de richting van de bal te veranderen, waardoor het schot over het doel ging. Een paar minuten later kreeg Waem de kans de score te openen, maar de centrale verdediger zag zijn korte hoekschop goed verdedigd door de eerste paal van Helmond Sport.

lr240412ab13866

ADO Den Haag begon aan kracht te winnen. Veerman kreeg de beste kans van de wedstrijd om de bal tegen de touwen te schieten, maar zag zijn poging van de lijn verdwijnen. Hierdoor kon Vlak er echter voor gaan, maar ook het geluk was niet aan zijn zijde toen Volendammer zijn schot naast zag gaan.

De bezoekers wisten echter ook tweemaal gevaarlijk te worden. Surmeli voorkwam met precisie een doelpunt van Van Keilegom met een knappe redding, maar de paal hield ook ADO Den Haag overeind nadat Van Keilegom het opnieuw probeerde.

Aan de andere kant van het veld zag Van Mieghem zijn schot in de benedenhoek echter knap gered door doelman Van der Steen. Opeens was de eerste helft allesbehalve saai tussen ADO Den Haag en Helmond Sport. Desondanks slaagden beide ploegen er niet in te scoren en gingen de ploegen met een ongewijzigde stand de rust in: 0-0.

Ook in de tweede helft duurde het zeker een kwartier voordat de wedstrijd weer tot leven kwam. Van Mieghem werd vlak voor het zestienmetergebied neergehaald, waardoor scheidsrechter Oostrom besloot een vrije trap toe te kennen. Helaas wist de muur te voorkomen dat ADO Den Haag scoorde en ook Siereveld zag zijn voorzet naar het hoofd van Vigen net naast het doel verdwijnen. Opnieuw een goede prestatie van Van der Steen verhinderde dat Vlak het Bingoalstadion met een indirecte trap opvrolijkte. Er was echter een moment van vreugde op de tribunes toen toeschouwers Van der Sande het veld zagen betreden.

lr240412ab14116

ADO Den Haag kreeg even de schrik toen Van den Hurk tien minuten voor tijd plotseling voor het doel van Marsman verscheen. Gelukkig voor de thuisploeg wisten zij deze kans niet te benutten. Hoewel ADO Den Haag gewaarschuwd was, kon een vertraging niet voorkomen worden. Door de slechte communicatie van de kant van Haag kon topscorer Kaars de bal over Marsman heen koppen: 0-1. Opeens bleef ADO Den Haag achter. Kalezic kwam onmiddellijk tussenbeide, waardoor Ideho kon terugkeren. Ook Esajas en Asante kregen speelminuten en er werd alles aan gedaan om minimaal een gelijkspel te behalen. Helaas was dat vanavond niet het geval. ADO Den Haag verloor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met 0-1.