Ondanks slordig voetbal wint ZSV met alle buit van Brabantia (3-0)

De harde windstoten die direct over het veld waaiden, lieten niet echt goed voetbal toe. De geelzwarten wisten echter drie keer het doel van Brabantia te vinden en scoorden drie belangrijke punten. De Eindhovense rivaal had nog maar drie verloren punten over, dus er moest resultaat geboekt worden en dat deden ze met een eindstand van 3-0.

Het wedstrijdverslag van Martien van Rijt

Direct na de aftrap moest doelman Leon Thijs alert reageren, maar dat lieten de gasten ook merken. Er waren nog geen tien minuten te gaan toen Davy Althuizen de bal halverwege het veld ontving. Hij zag Stan van Helmond gaan en gaf de bal goed door. Op weg naar het doel werd de bal voldoende aangeraakt door een verdediger om de aanval uit te schakelen.

gecontroleerde kraan
Daarna golfde het spel wat op en neer, zonder scoringskansen. Na ruim een ​​kwartier kwam de bal uit een corner in de zestiende, maar het daaropvolgende bod van Thijs Meulendijks kon van de lijn worden geveegd. Na een half uur werd Stan van Helmond definitief uitgeschakeld. Hij probeerde met een gecontroleerde aanraking te scoren en versloeg de uitgekomen doelman. De bal stuiterde echter net naast. Na een slordige eerste helft, mede door de windstoten, waren de kleedkamers gevuld met drankjes.

Kort na rust kwam Vincent Bogaerts met een slalom het gebied in, maar de bezoekers uit Eindhoven konden de score niet vervolledigen. Tien minuten na rust kreeg ZSV een vrije trap, op zo’n tien meter van het strafschopgebied. Iedereen verwachtte een mooie draaiende bal die gekopt kon worden, maar Davy Althuizen liet zien dat hij met een ander plan was gekomen. Hij ketste de vrije trap direct via de rechtermuur af: 1-0.

Mathieu van de Mortel
Twee minuten later volgde een werkelijk niet te missen kans, die door Thijs Bouwmans werd verspeeld. De training die volgde bood meer kansen, maar niemand maakte de finish. Na een uur wisselden de gasten drie spelers tegelijk. Vier minuten later werd Koen Kuunders vervangen door Mathieu van de Mortel en Stan van Helmond door Tim van der Steijn. In de 67e minuut kopte Thijs Meulendijks vanaf de rechterflank richting doel. Zijn poging ging ruim boven het doel. Twee minuten later zette Mathieu van de Mortel goed door en wist de bal langs de doelman te passeren: 2-0!

Met nog een kwartier te gaan kopte Thijs Bouwmans onder toeziend oog van het derde elftal een hoekschop tegen de paal. Ze zongen luid voor hem vanuit de auto van de kampioen die naast het speelveld geparkeerd stond. Davy Althuizen ging naar Luuk Engels.

goed doorzettingsvermogen
In de 88e minuut was er een goede actie van Thijs Meulendijks op rechts, zijn voorzet werd niet gewaardeerd door Luc Matheij. In de laatste minuut van de officiële speeltijd stond de stand op 3-0. Het zeer intelligente doorzettingsvermogen van Tim van der Steijn vormde hiervoor de basis. Vervolgens gaf hij de bal door aan Thijs Bouwmans, die scoorde. Na 95 minuten maakte de uitstekende leider er een einde aan.

Aanstaande zondag gaat ZSV op bezoek bij FC Eindhoven/AV. Die ploeg verloor vandaag met maar liefst 10-1 in Asten. Als de geelzwarten de drie punten naar Zeilberg weten te pakken, gaat de zon echt met veel mooiere stralen schijnen dan voor de winterstop.