Goed weekend voor de VC Polaris-teams

Afgelopen weekend speelden de heren en dames van VC Polaris weer volleybal. Zowel de mannen die al gepromoveerd waren als de vrouwen, die nog om promotie streden, wisten te winnen. Voor de dames volgt de uitslag volgende week, tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.

Polaris-vrouwen winnen ‘thriller’

In de strijd om promotie/degradatiewedstrijden verloor de Polaris-competitie afgelopen weekend punten. De perfecte kans voor vrouwen om terug te keren in de strijd om promotie. Dit moest thuis gebeuren, tegen VC Landgraaf.

Polaris begon goed aan de wedstrijd en wist na een goed blok van Joëlle Frijters de eerste set met 26-24 te winnen. De tweede en derde set gingen echter verloren met 21-25 en 16-25. De ervaren vrouwen van Landgraaf wisten de fouten van Polaris goed te bestraffen. Het was Anouk van Bree die de ploeg in de vierde set bij de hand nam. Via haar kon middenvelder Febe van den Reek de aanval onder controle houden waardoor ze namens VC Polaris de vierde set wist te winnen: 25-18.

Ongekende uitkomst

Daarom zou de vijfde set beslissend zijn. En hoe. Met maar liefst tien matchpunten voor beide ploegen brachten zij het publiek letterlijk naar de banken. Uiteindelijk was het de ploeg van Helmond die deze spannende set met 26-24 won. Een mooie en spannende 3-2 overwinning die Polaris op de vierde plaats in de competitie plaatst.

Coach Ellen van Bree: “Ik heb nog nooit zo’n vijfde set meegemaakt, wat een spanning, vooral knap hoe de ploeg hiermee omging. “Het is een enorm compliment dat we het hebben volgehouden en uiteindelijk de wedstrijd hebben gewonnen, wat een mooie opsteker is voor volgende week.”

Polaris-mannen vechten om de tweede plaats te bereiken

De mensen van Polaris konden twee weken geleden een groot feest plannen nadat ze hun promotie hadden gekregen. Afgelopen weekend wist hij de tweede plaats veilig te stellen. Door kalm te blijven op de belangrijke punten was deze missie een succes. Zeker omdat de concurrentie punten verspeelde, is de tweede plaats zo goed als zeker.

In een wedstrijd waarin Polaris een 0-2 voorsprong nam (20-25 en 21-25) was het vooral het Waspik-publiek dat een negatieve rol speelde. Twee fans voelden de behoefte om zich verbaal te misdragen tegen Polaris-spelers terwijl ze onder invloed waren van alcohol. Hoewel van de rest van het publiek werd verwacht dat ze dit gedrag zouden schuwen, werd er veel om gelachen. Schandalig gedrag waar men zich blijkbaar niet voor schaamt op de tribunes van Atak ’55.

Kalm blijven is het beste antwoord.

Polaris gaf het enige juiste antwoord op onsportief gedrag: sets winnen. Cas Hesemans en Luuk van Bree namen hun team bij de hand en de mannen legden de gymzaal het zwijgen op. De derde set wonnen ze met 23-25 ​​en in de vierde set werd op het eerste matchpoint de genadeslag geslagen: 23-25.

Coach Jaap van Bussel was tevreden over de stabiliteit en de servicedruk van het team, die ook vandaag uitstekend was. Er is nog één punt nodig om volgende week de tweede plaats veilig te stellen. Dat moet gebeuren tegen Volley Tilburg 2 in de laatste wedstrijd van het seizoen: sporthal ‘t Hout, op 13 april om 19.00 uur.

Verslag (bewerkt) en foto’s: VC Polaris