Faith keert na een goede week en een overwinning op RKC steeds vaker terug bij FC Volendam

VOLENDAM – Na gelijkspel tegen Almere City FC en Feyenoord sloot FC Volendam de week af met een belangrijke overwinning op RKC (3-2). De Volendammers geven niet alleen de rode lantaarn van de Eredivisie af aan Vitesse, maar komen ook dichter bij rivalen Excelsior, die komende vrijdag hun rivaal is, en RKC.

FC Volendam zorgde deze week voor wat meer kleur en Robert Mühren bracht kleur in de eerste helft, waarin Volendam de leiding had en RKC niet opgaf. De spits scoorde na een goede actie van Johnson, maakte de bal af en kopte voor rust ook nog op de lat.

RKC werd wakker nadat Van den Buijs vlak na rust bijna in eigen doel kopte. De stand werd gelijk gemaakt met een schot van Niemeijer en een tikje van Kramer. FC Volendam bleef knokken, zij rook de overwinning al en kreeg mede dankzij Johnson de welverdiende triple. Kort daarvoor had de paal voorkomen dat Benamar de 3-2 kon maken, maar de aanvaller kreeg gelijk. RKC-speler Min raakte in de slotfase de lat.