Tilbo – Speeldag -1: Jong FC Utrecht

© Fotoburo Toin Damen4120

Maandagavond speelt Willem II een belangrijke uitwedstrijd tegen het veelbelovende FC Utrecht. De wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en Willem II wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard. Het gaat om een ​​wedstrijd tussen de huidige nummers 20 en 1 op de ranglijst.

In de vorige wedstrijd speelde Willem II op papier ook een lastige uitwedstrijd. Helmond Sport, dat op eigen veld nog geen zes wedstrijden op rij had verloren, werd met 0-2 verslagen. Ringo Meerveld opende de score met een schitterend doelpunt, waarna Thijs Oosting kort voor rust de stand op 0-2 maakte. Matthias Verreth moest aan het begin van de eerste helft vertrekken met een hamstringblessure.

Moeilijkheden met het eerste been
Eerder dit seizoen wist de ploeg van Peter Maes de laatste tijd de beloften van Utrecht waar te maken. Jong FC Utrecht ging met een 0-1-voorsprong de rust in, waarna Willem II dankzij Max Svensson in de 67e minuut de stand gelijk maakte. Een minuut later moest de tegenstander met 10 man verder, toen Mees Akkerman een rode kaart kreeg. In de 77e minuut maakte Jeremy Hilterman er 2-1 van. Veel verschil maakte overigens niet uit dat Willem II ook met één man minder had moeten spelen; De scheidsrechter zag een beweging over het hoofd na de trap van linksback Runar Thór Sigurgeirsson, waarvoor hij later met een schorsing van drie wedstrijden zou worden bestraft.

Versla de eerste van de KKD
Jong FC Utrecht mag, net als veel KKD-rivalen, niet worden onderschat. De beloften wonnen dit seizoen pas vijf keer, maar deze overwinningen waren in eigen huis tegen FC Groningen, De Graafschap, Roda JC en SC Cambuur, terwijl laatstgenoemde ploeg ook uit huis verloor tegen Jong FC Utrecht. Ondanks dat ze de laatste positie in het KKD-klassement innemen, zullen de Tricolores alert moeten zijn op de tegenstander van maandagavond.

Veel spelers zijn zenuwachtig, Lachkar vervangt Verreth
Bij Willem II wordt van scheidsrechter Boyd van Kommer verwacht dat hij zijn kaarten tijdens de wedstrijd op zak houdt; Willem II beschikt naast Verreth, Bokila, Heerkens en St. Jago over vier “scherpe” spelers, terwijl ook Jesse Bosch te maken krijgt met acht gele kaarten. Het lijkt overigens onwaarschijnlijk dat Matthias Verreth in Galgenwaard zal spelen. Tegen Helmond Sport moest hij vertrekken vanwege een hamstringblessure, waardoor hij de week ervoor in de wedstrijd tegen VVV-Venlo gewisseld moest worden. Amine Lachkar is de logische vervanger van de Belg.

Waarschijnlijke configuratie: Smid; Sint-Jago, Behounek, Schouten, Nizet; Doodeman, Bosch, Lachkar, Meerveld; Oosting, Hilterman.