Siveo verdedigt zichzelf en verslaat Gouda

Siveo moest hard werken om de bodem van de Gouda te bereiken. Na een lastige eerste helft kwamen de bewoners van Gouwen op een 0-1 voorsprong. Een veel energiekere Siveo vocht zich lang na de pauze terug. Ondanks dat het vrijwel de gehele tweede helft in een numerieke minderheid was, werd Gouda met 3-1 verslagen.

Eigenlijk was er voor de rust weinig te doen. Siveo leek de wil te hebben, maar aanvaardbare combinaties waren niet mogelijk. Gouda kon het ook niet en het was veelzeggend dat het eerste doelpunt een kwartier later viel, na een grote fout van de geelblauwe verdediging (0-1). Pas na een half uur kreeg Siveo de eerste kans. Het was Luuk Blonk die naast kopte. In de slotfase kwam Sjoerd Blonk dicht bij de gelijkmaker na een afgeweken pass van Harmen Visser. De Goudse doelman redde echter knap.

Na de thee viel het doelpunt meteen toen Sjoerd Blonk op wonderbaarlijke wijze een voorzet van zijn broer Luuk afweerde en gecontroleerd scoorde (1-1). Teleurstelling volgde toen Gertjan Brak de rode kaart kreeg nadat hij had gereageerd op een schoppende tegenstander die een gele kaart kreeg. Siveo liet zich niet ontmoedigen en ontving snel de beloning. Gerwin Verlaan reageerde aandachtig met een schitterend schot na een foutje in de Goudse verdediging (2-1). Een hectische slotfase volgde met kansen voor beide ploegen. De beslissing viel in de 80e minuut, Luuk Blonk profiteerde bedachtzaam van een voorzet van Gerwin Verlaan (3-1). In de slotminuten raakten beide ploegen de paal.

Met de broodnodige triple schuift Siveo in ieder geval flink weg van de directe degradatieplekken.