Twee nederlagen voor Polaris – De Loop Weekkrant Helmond

Sport

HELMOND In de strijd om promotie wisten de Polaris-teams op speeldag 18 niet te winnen. De vrouwen verloren thuis met 2-3 van SKUNK en de mannen met dezelfde scores van concurrent Hajraa.

Beide wedstrijden vormden een mooie voorbereiding. Vier teams strijden om een ​​promotieplek. De Polaris-vrouwen begonnen matig. Skunk maakte een sterke opslag, waar de thuisploeg veel problemen mee had. Bovendien scoorde hun eigen aanval zeer weinig. Skunk profiteerde ervan en gaf het nooit meer op (11-25). In het vervolg waren de rollen korte tijd omgedraaid. Polaris serveerde sterk en verdedigde goed. Aanvallend rondde de ploeg de kansen af ​​en Anouk Vorselaars maakte met twee blokken de stand 18-9; bij 25-21 werd het 1-1. De heen en weer sets eindigden in 22-25 en wederom 25-20 met dezelfde score. Een vroege achterstand in de vijfde set was de oorzaak van de uiteindelijke nederlaag. Na 14-12 had de ploeg te veel kansen nodig om te winnen en zag Skunk met een 15-17 overwinning terugkeren naar Veghel. Zaterdag krijgt Volley Tilburg een nieuwe kans om de promotieplek te behouden.

Bij de mannen staan ​​de jaarlijkse duels tegen Hajraa als hoogtepunten bekend. Dit keer was de eerste set gelijk; Beide teams maakten veel fouten als promotiekandidaten. Polaris wist uiteindelijk te winnen met een goede aanval via Steff de Vries (23-25). Na de matige tweede set (25-16) leek de derde set terug te gaan naar de Helmondse formatie. Na 10-14 en 14-17 verdween de hoop op een setwinst na een ellendige fase (25-20). De ploeg van Coach Van Bussel bleef echter voor ieder punt vechten en onder leiding van Gideon Verhagen, die wederom zijn capaciteiten als hoogst scorende Polaris-aanvaller demonstreerde, werd de vierde set met 23-25 ​​gewonnen. Hierna eindigde de wedstrijd en werd de vijfde set een formaliteit (15-8). Jaap van Bussel: “Dankzij de twee overwinningspunten behouden we de tweede plaats in het klassement en blijft het team op weg naar promotie. Daarvoor moet de AVVA-achtervolger van Ameide zaterdag eerst afrekenen bij Sporthal ‘t Hout.” Programmering zaterdag 23 maart Sporthal ‘t Hout: 12:45 uur VC Polaris MC 2 – Atak’55 Waspik MC 1; 14:45 VC Polaris DS 5 – VCH PETREBELS Schijndel DS 1; 14:45 VC Polaris HS 4 – Saturnus HC Uden HS 4; 16:45 VC Polaris HS 2 – Clash ’82 Cuijk HS 1; 16:45 VC Polaris DS 4 – Nuvo’68 Nuenen DS 2; 19.00 uur VC Polaris HS 1 – AVVA Ameide HS 1; (Vrijdag 22 maart) 19.30 uur Polaris D5 – Vamos Mill/Langeboom D 4.