De dames van Villa Dorrestein ZVH zijn te sterk voor Vollingo 2

De dames van Villa Dorrestein speelden zaterdag in Gouda tegen het reserveteam van Vollingo. De dames van Zevenhuizen wisten dat dit een cruciale wedstrijd was qua promotiekansen. Ondanks de afwezigheid van centrale verdediger Julia Zwinkels, libero Jolien van Dam en middenvelder Demi van Es, alle drie geblesseerd, versloeg Villa Dorrestein Villa Dorrestein in een tamelijk ongelijke wedstrijd met setscores 9-25, 25-23. 13-25 en 19-25, de winnaar met een 1-3 overwinning.

Coach Martin Rutten, bijgestaan ​​door Cees van Mullem, had wederom de beschikking over Sonja van Mil, de wedstrijd begon met de volgende basis: Marlies Nobel, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Flore Gravensteijn, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers en de libero Marina Mijajlovic.

In de eerste set domineerde Villa Dorrestein vanaf het begin met een ijzersterke opslag. Vollingo had veel moeite met passeren en was kansloos tegen het geweld van Zevenhuizen. Zevenhuizen wist deze set sterk af te sluiten met 9-25.

In de tweede set begon Vollingo met een sterke opslag en nam een ​​6-0 voorsprong. De Goudse ploeg met topscorer Denise Kalmeijer (9 punten) hield de druk op Villa Dorrestein met 8-5. Sonja van Mil neemt het stokje over van Vera Bruggeman, maar de onzekerheid bij de transfer is duidelijk nog aanwezig. Zevenhuizen kwam langzaam dichterbij met 16-12 en 21-18, maar Vollingo bleef aan de rechterkant van het scorebord. Vollingo wist deze set uiteindelijk met 25-25 te winnen.

In de derde set herwint Villa Dorrestein het initiatief. De service is beter, vooral bij Tara van Zijl die de serie op het bord legt. Coach Martin Rutten introduceert Eden Wensveen in het net om de blokkering te versterken. Dit resulteerde in een 13-25 setwinst en een 1-2 setvoorsprong voor de ploeg van Zevenhuizen.

Villa Dorrestein kon dit in de vierde set niet meteen voortzetten en daardoor kon Vollingo sterker spelen. De passerende lijn bij Zevenhuizen had het lastig, maar de goed spelende Marlies Nobel kon haar aanvallers goed blijven bedienen. Met Vera Bruggeman weer op het veld en Tara van Zijl op de opslag won Villa Dorrestein deze set met 19-25 en nam de 3-1 overwinning mee naar huis.

Op zaterdag 23 maart staat in Swanla een thuiswedstrijd voor de dames van Zevenhuizen uit Villa Dorrestein op het programma. Om 16.15 uur staan ​​zij tegenover het Limes DS 2 team uit Vleuten, dat hun positie al heeft behouden.