TOP Oss beleeft een droomweek en behaalt een nieuwe overwinning – Oss Advertising | Regioweekblad Oss

Voetbal
240 keer gelezen

OSS | TOP Oss behaalde vrijdagavond zijn tweede overwinning van de week. Na de triple in Emmen wist de ploeg van Ruud Brood ook Helmond Sport aan de zegewagen te binden. Roshon van Eijma bleek de bekende man met een strafschopdoelpunt. Dankzij deze overwinning doet TOP Oss momenteel mee met de beste teams van de afgelopen periode.

Na een perfecte start van de vierde helft (0-1-zege tegen (FC) Emmen) stond de volgende wedstrijd alweer voor de deur. Dit keer bracht Helmond Sport van voormalig TOP Oss-coach Bob Peeters een bezoek aan het Frans Heesen-stadion. Ruud Brood besloot voor dit duel zijn team op twee plaatsen te wijzigen. Ilounga Pata en Sven Zitman scoorden opnieuw, ten koste van Joshua Eijgenraam en Arthur Allemeersch.

TOP Oss was de ploeg die duidelijk beter aan de wedstrijd begon. Na zes minuten werd de eerste grote kans werkelijkheid. Grad Damen wist een vrije trap netjes op het hoofd van Roshon van Eijma te lanceren, die op zijn beurt de bal op de lat zag belanden. Deze levendige openingsfase kreeg daarna geen vervolg. Na een half uurtje voetballen was er weer een echte kans. Het was Joshua Zimmerman die een diepe bal wist te verzamelen en besloot richting het Helmondse doel te gaan. Tegen Wouter van der Steen mikte de snelle buitenspeler de bal naast het doel. Enkele minuten later was het opnieuw Joshua Zimmerman die een megakans kreeg. Hij wist zich met een goede serie vanaf eigen helft in positie te brengen om te scoren, maar dit keer vond hij de lat als laatste stop. Kort daarna besloot scheidsrechter Martijn Vos de pauze te verblazen.

Vrijwel direct na rust was het Roshon van Eijma die in het strafschopgebied werd neergehaald, waarna de scheidsrechter resoluut naar de strafschopstip wees. Het was de centrale verdediger zelf die achter de bal stond en feilloos scoorde: 1-0. De volgende grote kans kwam van Joshua Zimmerman. Hij ontving de bal goed van Karim Loukili, maar mikte naast. In deze fase was het duidelijk TOP Oss die op zoek was naar een verdubbeling van de score. De kort daarvoor ingevallen Arthur Allemeersch sloot zijn optreden bijna af met een doelpunt. Hij draaide de bal richting de verre hoek, maar zag de bal net naast de rechterpaal belanden. In de 69e minuut was het wederom TOP Oss die de bal in gevaar bracht. Dit keer was het Jonathan Mulder die op het doel van Wouter van der Steen mikte, maar zijn schot ging naast. Met nog tien minuten te gaan was het Giovanni Korte die gevaarlijk wist te worden en de bal op de paal legde. Scheidsrechter Martijn Vos kende na negentig minuten nog eens vier minuten blessuretijd toe, waardoor de hele wedstrijd voor alle TOP Oss-fans wat pijnlijk werd. Gelukkig hield TOP Oss stand en kon opgelucht ademhalen.

Vanwege het internationale voetbal staan ​​er komende week geen wedstrijden op het programma. Op vrijdag 29 maart kan het team van Ruud Brood weer aan de slag. Dan wacht hem in Venlo de ontmoeting met VVV-Venlo.