Dwalend ADO ziet FC Groningen passeren, Willem II wint Brabantse derby – Voetbal International

ADO Den Haag heeft de volgende tegenslag gehad in hun zoektocht naar promotie. De Hofstadclub verloor vrijdag van Telstar en wist voor de derde keer op rij niet te winnen. Dit betekende goed nieuws voor FC Groningen, dat De Graafschap versloeg. Willem II kwam ongeschonden uit de Brabantse derby tegen FC Den Bosch.

Dwalend ADO ziet FC Groningen passeren, Willem II wint Brabantse derby

Als ADO de tweede plaats en een ticket naar de Eredivisie wil bemachtigen, moeten de wedstrijden volgens Darije Kalezic goed beginnen. Tot teleurstelling van de coach lukte dat maandag niet tegen FC Dordrecht. Hun spelers lijken stoer, want ook ADO raakte in de vijftiende minuut geblesseerd op bezoek bij Telstar.

Danzell Gravenberch opende de score namens de KKD nummer negentien. Jort van der Sande bracht ADO voor rust op gelijke hoogte, maar daarna zakten de Haagse ploeg opnieuw in elkaar. Mees Kaandorp (vervanger van de geblesseerde Gravenberch) en Youssef El Kachati deden de bezoekers pijn en bezorgden Telstar een comfortabele voorsprong. Na het derde doelpunt van Telstar begon ADO beter te spelen, maar het was te laat.

te laat
Door de nederlaag zakt ADO naar de vierde plaats. Het verschil met nummer twee FC Groningen, dat nog een wedstrijd minder heeft, bedraagt ​​twee punten. Roda heeft net als ADO 55 punten, maar de nummer drie heeft nog twee wedstrijden te gaan. Dit betekent dat directe promotie voor de ploeg van Kalezic steeds verder uit het zicht raakt.

Het ging niet goed met Willem II tijdens hun bezoek aan buurland FC Den Bosch. Jesse Bosch scoorde op wonderbaarlijke wijze het eerste doelpunt van de bezoekers, maar lang duurde de voorsprong niet. Salah-Eddine Oulad M’Hand scoorde enkele minuten later de gelijkmaker. Later nam de leider afstand van de club in de provinciehoofdstad.

Tweemaal was Nick Doodeman de starter, tweemaal was Jeredy Hilterman de finisher. Willem II speelde het laatste halfuur mee en profiteerde van de nederlaag van ADO. In de verlenging scoorde Tommy St. Jago het laatste doelpunt met een flipperkastdoelpunt. De voorsprong van de Tilburgers op FC Groningen, de nieuwe nummer twee, bedraagt ​​zes punten.

De overwinning van KKD in de Euroborg was het genieten waard. Romano Postema kreeg FC Groningen in een kwartier twee keer in vuur en vlam, maar De Graafschap beschikt over Ralf Seuntjens. De veteraan kopieerde zijn collega aan de overkant en scoorde ook tweemaal. Een harde klap voor Groningen, maar de thuisploeg zou zich herstellen.

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

Het was te danken aan Luciano Valente en opnieuw aan Postema, die de wedstrijd in de tweede helft uitspeelde. Met de overwinning overtreft Groningen direct ADO en Roda JC. De Limburgers gaan zondag op bezoek bij MVV Maastricht en kunnen de tweede plaats heroveren.

Door de nederlaag van ADO kon FC Dordrecht opschuiven op de ranglijst, maar dat lukte de ploeg van Michele Santoni niet. Ondanks een knap slotoffensief lukte het Dordt thuis geen rekeningen vereffenen met FC Eindhoven. De Brabanders hielden goed stand in De Krommedijk en stapten met een punt de bus naar huis.

De wedstrijd tussen NAC Breda en VVV-Venlo stelde teleur. De toeschouwers in het Rat Verlegh-stadion zagen 94 minuten lang geen doelpunten. De bezoekers uit Venlo kregen de beste kansen, maar uiteindelijk scoorden de lokale bewoners. laatste seconden weglopen met de overwinning. Na een corner bleef de bal steken in het zestienmetergebied van VVV, waarna Cuco Martina genadeloos afrondde (1-0).

Cambuur is er in het klassement niet in geslaagd om in de buurt van Jong AZ te komen. Dankzij twee doelpunten van Ernest Poku verloren de Leeuwarders, die zonder Roberts Uldrikis begonnen, bij Wijdewormer. De Letse spits begon op de bank, omdat hij vanwege internationale verplichtingen komende zaterdag afwezig zal zijn in de thuiswedstrijd tegen Telstar. Uldrikis kwam nog voor aanvang van de tweede helft binnen, maar kon de score niet veranderen.

TOP Oss staat er goed voor. Ossenaars boekte vrijdag hun vierde overwinning in de laatste zes wedstrijden. Een strafschop van Roshon van Eijma was genoeg om Helmond Sport te verslaan. De bezoekers bleven aandringen, maar dichterbij konden ze niet komen.

Na vier nederlagen op rij lag Jong Utrecht op koers voor de overwinning van FC Emmen. In de verlenging ging het echter helemaal mis voor de talenten van Kathedraalstad, die de bezoekers de overwinning zagen pakken. Mike te Wierik opende eerder die avond de score met een eigen doelpunt en maakte dat in de 93e minuut goed met de gelijkmaker.Na balverlies in de verdediging bezorgde Desley Ubbink Emmen zelfs alle buit (2-3).

Het kleine duel tussen Jong Ajax en Jong PSV bleek eenzijdig. Joël Drommel verdedigde het doel van de bezoekers, maar de achterpaal kon niet voorkomen dat de Amsterdamse talenten een makkelijke avond beleefden. David Kalokoh en Julian Rijkhoff (2) scoorden de doelpunten op De Toekomst.