Overzicht leenspelers: Genkie scoort, Dragus schittert

Dit seizoen verhuren de teams van de Jupiler Pro League ook veel spelers aan buitenlandse clubs. Miké Tresor, Roman Yaremchuk, Abdulrazak Ishaq, Julien Ngoy en vele anderen schoven door naar een andere competitie. VoetbalNieuws volgt wekelijks de activiteiten van de ‘huurlingen’. Een algemene visie.

Engeland: Premier League

Mike Trésor (KRC Genk): De aanvallende middenvelder kwam niet meer voor Burnley uit.

Engeland: Kampioenschap

Noah Ohio (standaard): Hij zat niet in het Hull City-team.
Adedire Mebude (Westerlo): Banken in de stad Bristol.

Duitsland: Bundesliga

Rasmus Carstensen (KRC Genk): De Deen speelde 90 minuten voor FC Köln tegen Mönchengladbach (3-3).

Bundesliga 2

Christopher Scott (Antwerpen): Hij speelde niet voor Hannover.
Daichi Hayashi (STVV): Hij speelde niet voor FC Nürnberg.

Spanje: La Liga

Roman Yaremchuk (Club Brugge): Hij speelde 71 minuten bij Valencia. Ze versloegen Getafe met 1-0.
Faitout Maoussa (Club Brugge): Bankier in Granada.

Tweede divisie

Nicolas Castro (KRC Genk): De Argentijnse middenvelder speelde de 90 minuten en scoorde het enige doelpunt van Elche tegen het reserveteam van Villarreal.

Nederland: Eredivisie

Cisse Sandra (Club Brugge): Hij speelde 90 minuten voor Excelsior tegen AZ (4-0 verlies).
Alec Van Hoorenbeeck (KV Mechelen): Hij speelde niet voor FC Twente.

Eerste Divisie

Laurit Krasniqi (Antwerpen): Bankje in Roda JC.
Mohammed Doudah en Joseph Amuzu (KV Mechelen): Doudah kwam niet in actie, Amuzu speelde 88 minuten voor Helmond Sport tegen Jong AZ (3-1-zege).
Dylan Mbayo (KV Kortrijk): Basismoef in FC Dordrecht (minuut 67), dat 2-2 gelijk speelde tegen ADO Den Haag.

Frankrijk: Liga 1

Ernest Nuamah (RWDM): Hij speelde niet voor Lyon.

Liga 2

Sasha Bansé (standaard): De 90 minuten braken aan met Valenciennes tegen Angers (0-0).
Abdul Tapsoba (standaard): Hij speelde niet voor Amiens.
Bram Lagae (AA Gent): De verdediger speelde de volle negentig minuten in Duinkerken (1-0-zege tegen Pau).

Australië: een competitie

Keegan Jelacic (AA-ridder): Hij speelde 89 minuten voor Brisbane Roar tegen Sydney (1-1).

Zweden: Allvenskan
Abdulrazak Ishaq (Anderlecht): Het is wintervakantie in Zweden.

Italië: Serie A

Jackson Tchatchoua (Charleroi): Hij speelde 58 minuten voor Hellas Verona. Ze wonnen met 0-1 van Lecce.

Turkiye: Super League

Denis Dragus (standaard): Hij speelde 90 minuten en scoorde voor Gaziantep tegen Besiktas (2-0 overwinning).
Julien Ngoy (KV Mechelen): Vanwege een blessure speelde hij niet voor Kasimpasa.
Alexis draait (Anderlecht): Hij speelde niet voor Ankaraguçu.

Slowakije: Super League

Jan Bernat (Westerlo): Hij speelde niet in Trnava.
Fernand Goure (Westerlo): De aanvaller speelde niet in de DAC.

Denemarken: 1. Divisie

Emmanuel Toku (OHL): Bankier in Aalborg.

Polen: Ekstraklasa

Valentin Cojocaru (OHL): De doelman is de eerste optie in Pogon.

Oostenrijk: Bundesliga

Dimitri Lavalée (KV Mechelen): Hij speelde 78 minuten bij Sturm Graz en de stand was 1-1 tegen Hartberg.

Roemenië: Liga I

Raúl Oprut (KV Kortrijk): 90 minuten gespeeld voor Hermannstadt tegen Cluj (1-1).