ADO heeft te weinig juwelen in KKD-hoofdpartij, Groningen toont veerkracht – Voetbal International

Ondanks het doelpunt van wereldklasse van Daryl van Mieghem kon ADO Den Haag maandag de tweede plaats niet overnemen van Roda JC. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie herstelde zich goed tegen FC Dordrecht, maar kon de comeback niet voltooien. FC Groningen kwam ongeschonden uit Jong PSV tevoorschijn.

ADO heeft te weinig pareltjes in KKD-hoofdpartij, Groningen toont weerstand

Er stond een gezellige bijeenkomst gepland in Hofstad. ADO Den Haag wil directe promotie, maar ook FC Dordrecht droomt van topplaatsen. De bezoekers maakten hun bedoelingen duidelijk en brachten ADO voor rust tot tweemaal toe schade toe. Ilias Sebaoui en Mathis Suray gaven Darije Kalezic (0-2) stof tot nadenken.

ADO maakte de ruststand nog draaglijker met een doelpunt van Alex Schalk. Het hoogtepunt van de avond kwam van Van Mieghem, die Luca Plogmann voor zijn doel zag staan ​​en het vanuit de middencirkel probeerde. Zijn schot ging over de Dordtse doelman en markeerde het belangrijke gelijkspel (2-2).

Druk op de tekst van de tweet om het doelpunt te zien

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

Niet voorbij Roda
De spanning bleef lang hangen in Den Haag, waar beide ploegen de overwinning behaalden. Zowel ADO als Dordrecht konden de trekker niet overhalen. Door het gelijkspel kunnen de Hagenaars de nummer twee Roda JC niet verslaan. De Limburgers hebben 55 punten, hetzelfde als ADO, maar een beter doelsaldo en ook één wedstrijd minder.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat FC Groningen zou strijden voor directe promotie naar de Eredivisie, maar de ploeg van Dick Lukkien heeft zich hersteld. Gemakkelijk was het bezoek aan Jong PSV echter niet. Johan Hove kwam in de 20e minuut op voorsprong. Al een minuut na rust kon FC Groningen weer aan de slag dankzij de gelijkmaker van Dantaye Gilbert.

De Groningers hadden de leiding vervolgens te danken aan Mylian Jiménez. PSV’er De Jong kreeg de bal voor zijn voeten en schoot deze helaas in eigen doel. Het leek onwaarschijnlijk dat de bezoekers opnieuw verrast zouden worden, maar het gebeurde toch. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd verloren de Groningers Jesper Uneken uit het oog. De aanvaller maakte er 2-2 van.

Drie Peersman-punten
Dat was in Eindhoven niet het eindresultaat, want Groningen liet zien over veerkracht te beschikken. In het laatste seconden Marvin Peersman scoorde het bevrijdende doelpunt. De verdediger kopte onder de lat door en bezorgde Groningen de late overwinning (2-3).

De Graafschap kon Jong Ajax niet verslaan. De Amsterdamse talenten kwamen na ruim een ​​uur op voorsprong dankzij Jaydon Banel. De Graafschap voerde zijn spel op, kreeg veel kansen, maar bleef doelman Tom de Graaff tegenkomen. In de laatste minuut van de verlenging zorgde Nassef Chourak met een tegenaanval voor de beslissing.

FC Emmen heeft zich thuis gestikt in de TOP Oss. Abel Stensrud bezorgde de bezoekers halverwege de eerste helft een verrassende voorsprong. Emmen achtervolgde hem en kreeg ook kansen, maar moest tien minuten na rust met tien man verder. Ben Scholte kreeg rood vanwege een onhandige overtreding en zette zijn ploeg op achterstand. Emmen moest de punten aan TOP overlaten.

FC Eindhoven boekte de eerste overwinning van het kalenderjaar. Na tien wedstrijden zonder winst nam de ploeg van Willem Weijs genoegen met Jong FC Utrecht. Hiermee is de cirkel rond, want de laatste wedstrijd die Eindhoven won was een uitwedstrijd tegen de talenten van Utrecht. Ozan Kökcü, Neal Viereck (eigen doelpunt) en Farouq Limouri zorgden voor de doelpunten.

Ook een paar kilometer verderop kon een feestje gehouden worden. Helmond Sport won thuis van Jong AZ. In De Braak waren Martijn Kaars, Giannis Botos en Álvaro Marín verantwoordelijk voor de doelpunten van de thuisploeg. In de finale redde Ernest Poku de eer voor de Alkmaarse talenten.