VC Polaris-teams hebben een moeilijke zaterdag

Afgelopen zaterdag slaagden zowel mannen als vrouwen er niet in om beslissende afstand te nemen van de concurrentie. In twee spannende wedstrijden kregen beide Polaris-teams vijf sets tegen.

Voor het team van Ellen van Bree was het een spannende volleybalwedstrijd in de kleine sporthal in Beugen. Na een nauwe start was het Polaris die op 16-16 een gat wist te slaan. Fieke Vlamings zette de tegenstander met een uitstekende service onder druk. Verder wist Polaris de gaten in de verdediging van Vocala te vinden en leek met een 16-21 voorsprong een beslissende voorsprong te hebben gecreëerd. Polaris kwam vervolgens echter onder druk te staan ​​van een fanatieke Volcala. Hierdoor pakte de thuisploeg de overwinning in de set; 25-23.

In de tweede set was Polaris duidelijk de betere ploeg. Met optimale servicedruk en verzorgde passes laat de ploeg zien dat ze aanvallend veel in huis heeft. Polaris heeft in deze set altijd een groot voordeel en kent nauwelijks tegenslagen, wat tot een verdiende 17-25 leidde.

Na een slechte derde set (25-17 verlies) was het opnieuw Polaris die het initiatief nam in de vierde set. Met een goede verdedigende actie en een puntbal van Fleur Korbijn won Polaris verdiend de vierde set: 18-25.De vijfde set was 11-11 gelijk, maar Polaris kon de Big Points niet op eigen kracht afmaken. Vocala bleek aanvallend overtuigender en dat werd beloond met een setoverwinning van 15-11. De eindstand was 3-2.Volgende week speelt Polaris om 19.00 uur thuis tegen Skunk. Het belooft opnieuw een spannende wedstrijd te worden om de promotie/degradatieplek in de 2e divisie.

Mannen hebben ook moeilijke middagen

Ook de Polaris-mannen hadden een lastige middag. In de eigen sporthal ‘t Hout liet rivaal Volley2B uit Bergschenhoek zien dat ze eigenlijk te goed zijn voor de tiende plek. De heenwedstrijd werd eerder met 0-4 gewonnen. Hoewel de uitslag anders aangeeft, was deze overwinning heel dichtbij. En vanmiddag hadden de Helmonders het ook lastig.

Na een overtuigende eerste set (25-19) was het in elke set een kwestie van centen wisselen. De gasten wonnen nipt de tweede set (23-25) door slordig spel van Polaris. De passing die in de eerste set zo goed werkte, was in de tweede set erg slecht. Hierdoor werd het spel overzichtelijk en wist Volley2B hiervan te profiteren. Polaris overtuigde echter opnieuw in de derde set, resulterend in een 25-13 overwinning. Polaris wist zijn eigen spel te spelen en versloeg zijn tegenstander vaak in de middenpositie.

In de vierde set was Volley2B weer aan de beurt en wonnen de gasten met 21-25. De eindstand ging vervolgens naar de wisselvallige thuisploeg (15-10). Centrum Yannick van de Ven had een belangrijk blok om aan het eind van de wedstrijd nog 3 punten bij te kunnen schrijven.

Het was een wedstrijd waarin bij vlagen goed gevolleybald werd. Helaas was de thuisploeg te wisselvallig om deze situatie de hele wedstrijd vol te houden. Aanstaande zaterdag vindt er in Eindhoven een belangrijke strijd plaats tussen Hajraa 1 en Polaris om de tweede plaats. Als ze verliezen moet Polaris alsnog stiekem naar beneden kijken, waar AVVA, de volgende tegenstander, nog op de loer ligt om te voorkomen dat Polaris direct promoveert naar de eerste divisie.

Kortom een ​​zeer spannende afsluiting van deze competitie 2023-2024 voor beide Polaris teams.

Verslag en foto: VC Polaris