Zwakke start, sterke finish: Helmond Sport vergeet rivaal VVV-Venlo echt pijn te doen | Helmondse Sport

Helmond Sport heeft een uitgelezen kans gemist om de sprong richting de play-offplaatsen te maken; De Helmonders werden vrijdag te laat wakker tegen rivaal VVV-Venlo: 1-1. De eerste helft was somber, maar in de tweede helft had er veel meer in gezeten voor de elf van Bob Peeters.

Meedoen of weggaan? Dankzij goede resultaten tegen De Graafschap (3-1) en FC Groningen (0-0) kreeg Helmond Sport vrijdagmiddag opnieuw de kans om in actie te komen om de play-offplaatsen te bereiken. De ploeg kreeg te maken met een tegenslag: Giannis Botos was niet in topvorm en daardoor kon hij niet starten tegen VVV-Venlo.

Of het daardoor kwam of niet: Helmond Sport heeft in de eerste helft niet echt iets bereikt. De Helmonders speelden opnieuw met een 5-3-2 variant, maar er klopte weinig van de coördinatie. VVV-Venlo kwam niet onder druk te staan ​​en Helmond Sport creëerde geen kansen. Twee hoekschoppen en een voorzet van Joeri Schroijen (onthoud die naam) waren de enige wapenfeiten. En toen stopte ook verdediger Flor Van Den Eynden.

Bijzonder doelpunt tegen

En VVV-Venlo? Dat werd gevaarlijk. Nadat doelman Wouter van der Steen in de 5e minuut de achterstand wist te voorkomen, was het doelpunt op het halfuur al binnen: een voorzet van Thijme Verheijen belandde via de binnenkant van de paal in het doel. Een bijzonder doelpunt, maar het telde. En dus kon Helmond Sport met hoofdpijn de rust ingaan.

De tekst gaat verder onder de foto.

Pro Shots / Jules van Iperen
© Pro Shots / Jules van Iperen

In de tweede helft kwam Botos in het spel en ook Helmond Sport onderging meteen een transformatie. De ploeg was veel agressiever en zette meteen het mes op de keel van VVV. Álvaro Marín heeft normaal gesproken weinig scoringskansen nodig, maar vlak na rust vergat de Bask te profiteren van een te korte terugspeelbal. En even later werd een kopbal van Mees Kreekels van de lijn gehaald.

De spanning keert terug

Even later was het een succes: Schroijen miste eerst een kans voordat hij Helmond Sport terughaalde. Na een goede aanval schoot hij de bal via de doelman in het doel: 1-1. Helmond Sport pakte het momentum, maar na enkele wissels werd VVV weer sterker en kon het in de finale alle kanten op gaan.

Helmond Sport had nog steeds de beste kansen op de overwinning. Invaller Hakon Lorentzen leek uit een hoekschop de 2-1 te maken, maar de bal ontwijkde op miraculeuze wijze het Venlose doel. En zo werd het 1-1. Helmond Sport zal hierdoor teleurgesteld zijn in de tweede helft.

Helmond Sport-VVV Venlo 1-1 (0-1). 32. Verheijen 0-1, 62. Schroijen 1-1.
Openbaar: 2.800
Scheidsrechter: R.Martens.
Gele kaarten: Schroijen, Ludwig (Helmond Sport), Rutten (VVV-Venlo)
Sport Helmond: Van der Steen; Van Vlerken, Van Den Eynden (28. Schmidt), Krätschmer, Kreekels (79. Van Hove), Schroijen; Ludwig (73. Amuzu), Van Keilegom (46. Botos), Ostrc; Marín (79. Lorentzen), Vela.

Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws via de Eindhovens Dagblad nieuwsbrief!

Wil je ook via andere kanalen op de hoogte blijven van het laatste PSV-nieuws? Welke kan! Het Eindhovens Dagblad heeft een WhatsApp-kanaal waarmee je het laatste PSV-nieuws direct op je telefoon kunt ontvangen. Klik op deze link om u te registreren.

Ontvang je nieuws liever per e-mail? Klik dan op deze link om je te abonneren op de dagelijkse sportnieuwsbrief van het Eindhovens Dagblad.