Ook tegen NEC spaart FC Volendam niets

VOLENDAM – FC Volendam is dit seizoen met weinig weggekomen. De onderkant van de Premier League begon goed, maar viel al snel een gemakkelijke prooi voor de kersverse NEC-bekerfinalist: 2-5.

NEC had dinsdag nog ruim 120 minuten bekervoetbal te pakken, maar in het Kras Stadion was daar weinig van te merken. Semedo kopte in de achtste minuut binnen voor de thuisploeg, maar Booth stond buitenspel. Even later lag de bal aan de andere kant. Backhaus profiteerde van een schot van Baas, maar kon zich na de rebound van Hansen niet verdedigen. NEC benutte daarna ook de tweede en derde kans via een schuiver van Sano en een kopbal van Soh.

De snelle Semedo deed kort na rust iets en bracht een sprankje hoop, maar Volendam deed daarna weinig meer. Invaller González bracht uiteindelijk de genadeslag toe, waarna Booth en Olden Larsen scoorden voor de statistiek.