Helmond Sport deelt punten met VVV

Helmond Sport heeft de belangrijke wedstrijd tegen VVV-Venlo vanavond met een gelijkspel afgesloten. De ploeg van Bob Peeters kende een beroerde eerste helft, maar wist na de herstart de play-offkansen levend te houden.

Net als vorige week speelde Helmond Sport met een formatie die zich het beste laat omschrijven als 5-3-2. Marin, Kaars en Van Keilegom waren de drie meest aanvallende spelers, maar geen van hen wist zich in de eerste helft te laten zien. De Venlose ploeg had nog geen twee minuten nodig om hun eerste kans te krijgen. Even later ontsnapte doelman Van der Steen met een vrije trap die op de paal belandde. Ook op de rebound, en op de rebound van deze rebound, waren de geelzwarten dicht bij een vroeg aanvankelijk doelpunt.

Doelman Van der Steen redde eveneens uitstekend een schot van Levi Smans, maar werd daarna merkwaardig ingehaald. Een afstandsschot van Helmonder Thijme Verheijen, bedoeld als voorzet, belandde via de binnenkant van de paal in het doel (32′;0-1). Slecht spel van de Helmonders in de eerste helft, waarbij verdediger Flor van den Eynden geblesseerd raakte.

Helmond Sport offensief in de tweede helft

Met een achterstand van slechts één doelpunt bij rust kon Helmond Sport niets anders doen dan klagen. Maar met een beetje geluk en wat meer finesse werd in de tweede helft in slechts een halve minuut spelen de gelijke stand bereikt. De Baskische spits Marín kreeg een spectaculair slechte terugspeelbal op zijn voeten op Delano van Crooij. Maar twee keer kwam hij niet langs de Venlose doelman.

Daarmee werd het sein gegeven voor een Helmonds offensief. In een 4-3-3 met Schroijen aan de linkerkant, invaller Botos aan de rechterkant en Kaars dicht bij Marin presteerde Helmond Sport veel beter. Een kopbal van Mees Kreekels na een hoekschop werd weggewerkt door een Limburgse verdediger. Tien minuten later zag Schroijen zijn schot na een goede opslag over het doel gaan. Echter, de oud-speler van VVV-Venlo scoorde drie minuten later de gelijkmaker. De veteraan wist een voorzet vanaf rechts van Botos van dichtbij af te ronden (63′;1-1).

Kansen voor meer onbenut

Bram van Vlerken maakte er na een pass van Martijn Kaars 2-1 van, maar daarna verdween het initiatief van Helmond een beetje. Het was echter tevens de laatste kans voor Onze Club. De laat binnengekomen Håkon Lorentzen kreeg een voorzet van de eveneens binnengekomen Joseph Amuzu die in tweede instantie controleerde, maar zijn schot werd van richting veranderd door Van Crooij. Afgaande op de tweede helft kunnen de mannen van Bob Peeters het gelijkspel als een gemiste kans beschouwen.

Door de loting is de kloof met de teams die strijden voor de play-offs groter geworden. Verrassend genoeg versloeg FC Emmen koploper Willem II en nam NAC afstand met een overwinning op het jonge FC Utrecht. Aanstaande vrijdag en de week daarop staan ​​twee wedstrijden met jonge teams op het programma. Te beginnen met de uitwedstrijd tegen het jonge FC Utrecht op sportcentrum Zoudenbalch.

In de rij gaan staan Helmond Sport: Wouter van der Steen; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden (27′ Doke Schmidt), Pius Krätschmer, Mees Kreekels (79′ Bryan van Hove), Joeri Schroijen; Enrik Ostrc, Michel Ludwig (73′ Joseph Amuzu), Arno Van Keilegom (46′ Giannis-Fivos Botos); Martijn Kaars, Álvaro Marín (79′ Håkon Lorentzen).
Geel: Schroijen (51′; protest) en Ludwig (64′; wacht).
Op de bank en niet gewisseld: Lucas Vankerkhoven, Michael Chacon, Robin Mantel (doelman) en Ramón ten Hove (doelman).
Afwezig: Anthony van den Hurk, Mohamed Mallahi, Peter van Ooijen, Elmo Lieftink en Mohammed Amin Doudah.