Mifano wint uitwedstrijd tegen De Braak – Reclame Geldrop-Mierlo | Belangen van de middenklasse

Sport
75 keer gelezen

HELMOND – Hoewel het er lange tijd niet naar uitzag, wist Mifano uiteindelijk de uitwedstrijd tegen De Braak te winnen. Mifano keek lange tijd tegen een 1-0 achterstand aan, maar twee doelpunten in het laatste kwartier van de wedstrijd zorgden ervoor dat Mifano met drie punten terug kon keren naar Mierlo.

Mifano begon sterker aan de wedstrijd en in minuut 8 leek de ploeg op 0-1 te staan, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later schoot Rowan Verberne de bal hard binnen. Tegen alle verwachtingen in kwam De Braak in de 20e minuut op voorsprong met een kopbal uit een hoekschop. In de 30e minuut belandde de bal na een zeer goede aanval van Mifano op de paal en direct daarna ging een schot van Luc Swinkels net over de top. De laatste kans in de eerste helft ging naar Bram Ernest die op de doelman schoot.

In de tweede helft speelde Mifano volledig in de aanval, maar doordat er weinig spelers in de verdediging stonden kreeg De Braak aanvankelijk via de aanval de beste kansen. De druk nam echter toe en in de 75e minuut maakte Mifano er 1-1 van. Rowan Verberne nam een ​​vrije trap heel knap laag en zacht in het strafschopgebied richting Kevin Verberne. Het was moeilijk te zien of hij de bal nog raakte, maar de bal verdween in de verre hoek. Mifano wilde meer en in de 85e minuut viel de bevrijdende 1-2. Een goede lage voorzet van Niels Vanhauten werd eerst tegen de lat geschoten door Niels Couwenberg, maar hij kopte de bal in doel. De scheidsrechter liet het duel nog bijna een kwartier doorspelen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Volgende week speelt Mifano thuis tegen ELI, de wedstrijd begint om 14.30 uur.