Zaterdagvoetbal: TOP krijgt verrassend punt in Helmond, OSS’20 verliest punten – Reclame Oss | Regioweekblad Oss

Voetbal
293 keer gelezen

OSS | Margriet verliest na een frustrerende wedstrijd met 1-3 van Vlijmense Boys. TOP kwam tot een gelijkspel tegen de nummer drie van Helmond, maar had er meer van verwacht. OSS’20 verspeelt punten tegen Heukelum en speelt 1-1.

Door: Cis van Pinxteren

De koploper OSS’20 verspeelde twee punten tegen Heukelum. Na een moeizame eerste helft kwamen ze in de 38e minuut op een 1-0 achterstand. Tije Leenders maakte in de 58e minuut gelijk. OSS’20 kon niet ontkomen aan puntenverlies. Coach Casper van Vught is erg teleurgesteld. “In de eerste helft gaven we gewoon niet op. Het was moeilijk om op het veld te voetballen en dan moet je concurreren. We doen het in de tweede helft en we hebben nog steeds vierhonderd procent kans om te winnen. Maar op basis van de eerste helft verdienden we de overwinning niet.” Het gebrek aan vechtlust, duelkracht en effectiviteit houdt de ploeg weg bij Oss. Ondanks het gelijkspel blijft OSS’20 koploper.

Margriet stopt wegens verlies
Margriet zou kunnen vertrekken of zich aansluiten bij de Vlijmense Boys. In het zespuntenduel miste de thuisploeg uit Oss veel kansen. Rafael Lionarons en Giovanni Reuvers misten in de eerste helft twee grote kansen. De Vlijmense Boys stonden met de rug tegen de muur, maar wisten toch te profiteren. Een fout na een hoekschop van Margriet leidde tot een tegenaanval en de stand was 0-1. Margriet, die op een achterstand stond, probeerde in de tweede helft het duel om te draaien. Het tegenovergestelde gebeurde, Vlijmense Boys ging in de counter met 0-2 en 0-3. Thijmen van Donzel redde in de finale de eer van Margriet met 1-3. Margriet miste daarna nog twee grote kansen om de wedstrijd in blessuretijd in evenwicht te brengen. Coach Maikel Maas oordeelde dat het zaterdag niet goed ging met zijn ploeg. “Ik vind het onnodig puntenverlies en een geflatteerd resultaat. Op dit moment missen we alleen de goede dingen voor het doel. Er zijn geen killers in het team die veel scoren. We moeten er gewoon van leren en ervoor zorgen dat we niet achterblijven.” Margriet staat vijfde in het klassement. Dat betekent echter dat er dit seizoen geen degradatiestress zal zijn. De onderste vijf teams degraderen onmiddellijk.

TOP krijgt verrassend punt in Helmond
TOP bond de nummer drie van de competitie, SV De Braak. Na een eerste helft met weinig kansen en veel voorzichtigheid van beide ploegen was de tweede helft meer de moeite waard om te bekijken. TOP’s Wouter Boons scoort net buiten de zestien meter. De doelman van Helmond hield de bal tegen, maar was na de inzet van Joël van Lith kansloos in de rebound. Vervolgens speelde De Braak vaak met lange passes en was daardoor gevaarlijk. Doelman Roel Kuilder kon de 1-1-stand met nog een kwartier te gaan niet voorkomen. Een zijwaartse kruis was hem te krachtig. TOP streeft opportunistisch naar de overwinning. Invaller Vincent Lopulalan scoort 1-2, alleen wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Lopulalan krijgt in de slotseconden nog een kans op aangeven van Boons. Hij schiet net naast. TOP-coach Ron Smits had gemengde gevoelens bij de uitslag. “SV De Braak kreeg regelmatig vrije trappen omdat ze bij elk contact bloedige moord schreeuwden. Naar mijn mening is de 1-2 onterecht gemarkeerd en afgewezen. Dat is een goed punt, maar er kan meer zijn!” TOP staat negende, drie punten verwijderd van de veilige zesde plaats.