FC Groningen en Cambuur stellen teleur op enge bekeravonden – Voetbal International

FC Groningen en SC Cambuur hopen zich volgende week te plaatsen voor de bekerfinale, maar kenden beiden vrijdag een teleurstellende generale repetitie in de Keuken Kampioen Divisie. Groningen bleef gelijk tegen Helmond Sport, terwijl Cambuur verloor van FC Emmen, dat bijna was vergeten hoe het voelde om een ​​wedstrijd te winnen.

FC Groningen en Cambuur stellen teleur op enge bekeravonden
© Professionele opnamen

FC Groningen won de laatste zeven thuiswedstrijden (waaronder de bekerzege tegen Fortuna Sittard na strafschoppen) en ging daardoor vol vertrouwen aan de slag voor het bezoek van Helmond Sport. De Brabanders verkochten de huid echter zeer duur en verdedigden deze goed. Groningen had in de eerste helft moeite met het creëren van kansen en voorkwam vlak voor rust zelfs een achterstand toen Giannis-Fivos Botos de paal raakte. Helmond Sport had daar geen geluk.

Kort na de onderbreking deden de bezoekers dat ook, toen Romano Postema naast schoot. Kort daarna kopte Leandro Bacuna de bal. De Groningse bedoelingen voor de tweede helft waren duidelijk. Achterin werd wat ruimte ingeleverd en ook Helmond Sport kon gevaarlijk worden, via topscorer Martijn Kaars. Onderweg kwam hij Hidde Jurjus tegen.

Groningen bleef het proberen, maar zonder succes, waardoor de ploeg van Dick Lukkien genoegen moest nemen met een punt. Komende donderdag gaat Groningen op bezoek in De Kuip: in de bekerhalve finale wacht hen de ontmoeting met landskampioen Feyenoord.

FC Emmen zat midden in een heuse terreurreeks, met negen wedstrijden op rij zonder overwinning. Die reeks eindigde tegen SC Cambuur, mede dankzij een behoorlijk bijzondere doelpuntenmaker. Maikel Kieftenbeld had sinds 1 december 2018 niet meer gescoord: nu opende hij de score met een schot vanaf de tweede lijn, dat via de binnenkant van de paal terechtkwam. Kieftenbeld kwam zelfs dicht bij een seconde, maar de bal ging naast.

Cambuur liet in aanvallend opzicht weinig zien. Dit zorgde voor frustratie bij Remco Balk, die kort na rust een tegenstander neerhaalde en zijn 11e gele kaart van dit seizoen (!) kreeg. De aanvaller van Cambuur kreeg kort daarna een goede kans op de gelijkmaker, maar schoot in de zijkant van het doel, waarna Emmen de eerste overwinning sinds 27 november boekte met een kopbal van Joey Konings.

Cambuur werkt nu vooruit aan de thuiswedstrijd dinsdag tegen NEC in de halve finale van het bekertoernooi.

FC Den Bosch ging met een enorme kater de rust in. De bezoekers waren in de eerste helft de dominante ploeg en kregen de ene kans na de andere, maar benutten die niet goed. Een fout van de doelman bracht De Graafschap op voorsprong: Jeffry Fortes maakte de afronding nadat Krisztian Hegyi de bal verloor. Den Bosch kon zich niet meer herstellen en verloor met 2-0 dankzij een doelpunt van Mimoun Mahi.

FC Eindhoven veranderde de situatie in Venlo. De bezoekers gingen met een 1-0 achterstand de rust in dankzij een doelpunt van Levi Smans na een snelle inworp van Thijme Verheijen, maar toonden in de tweede helft weerstand. Jasper Dahlhaus bracht de stand in evenwicht en Ozan Kökcü scoorde 1-2. Dat was niet genoeg om de buit compleet te maken, want Michail Kosidis maakte er vlak voor tijd 2-2 van.