Tijdens een bezoek aan De Graafschap wacht u een kans op rehabilitatie

Vrijdagavond speelt FC Den Bosch een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Begin dit seizoen verloren ze met 0-4 van de ploeg uit Doetinchem, dus herstel staat op het spel.

Afgelopen vrijdag speelde FC Den Bosch thuis tegen Jong AZ. In deze wedstrijd kreeg de thuisploeg veel kansen, maar kon niet scoren. Na een uur kregen de bezoekers uit Alkmaar de uitgelezen kans om via een strafschop tegen alle verwachtingen in op voorsprong te komen. Doelman Hegyi wist de bal echter vakkundig uit de benedenhoek te tikken, zodat de Den Boschbewoners niet ver achterop raakten. Ook na dit moment had FC Den Bosch nog steeds het voordeel, maar de thuisploeg kon de overwinning niet behalen. De wedstrijd eindigde met een bekerwedstrijd. Goed om te vermelden is dat Stan Maas dankzij zijn geweldige prestatie tegen Jong AZ in het Kookkampioen Divisie Team van de Week zat.

De Graafschap speelde vorige week in Helmond tegen Helmond Sport. Op het Sportpark in Braak opende Simon Colyn namens De Graafschap de score. Hierna nam de wedstrijd een wending toen Álvaro Marín voor rust tweemaal scoorde voor Helmond Sport. Het spel ging qua scoringskansen heen en weer, maar Helmond Sport-doelman Robin Mantel viel vooral op met zijn draaiwerk. Uiteindelijk was het in de extra tijd, met een pass van Botos, dat Martijn Kaars een einde maakte aan de wedstrijd. Hij scoorde 3-1 na een goed uitgespeelde tegenaanval. Dit was de tweede nederlaag op rij voor De Graafschap.

Eerder dit seizoen speelde FC Den Bosch tegen De Graafschap in een goed gevuld Vliert. Die uit Den Bosch gaven in deze wedstrijd niet op en eindigden beschamend met een 0-4. In de 26e minuut opende Simon Colyn de score en vlak voor rust verdubbelde Xandro Schenk de score voor de bezoekers. Tien minuten in de tweede helft scoorde Philip Brittijn de 0-3. Tien minuten later scoorde Huseyin Dogan van afstand de stand op 0-4. Dit werd ook het resultaat van de wedstrijd.

Aan de vooravond van de wedstrijd spraken we met coach Tomasz Kaczmarek, die terugblikte op de wedstrijd van vorige week: “We wilden heel graag winnen, we creëerden ook genoeg kansen om te winnen. Met dit soort prestaties moeten we eigenlijk thuiswedstrijden winnen, maar we kunnen profiteren van de goede prestaties.” Ook prees de coach Ralf Seuntjens, die tussen 2011 en 2014 voor FC Den Bosch speelde en nu voor De Graafschap speelt: “Hij is met zijn ervaring een echte aanwinst voor hen. Hij heeft hier ook een geschiedenis, en als ik hem zie spelen, begrijp ik waarom: hij heeft echt persoonlijkheid. Ik heb ook veel respect voor hoe hij op deze manier de kracht vond om terug te keren naar de topsport. “Na veel lof is het ons doel om hem morgen tegen te houden.” Het volledige interview is hieronder te zien.

De wedstrijd begint morgen om 20.00 uur in De Vijverberg. Zal het er morgen niet zijn? De game is te volgen via het ESPN-schakelkanaal en via ESPN Watch. De wedstrijd is ook te volgen via onze social media kanalen.